VUČIĆ DANAS PRIMA SPRSKE PARAOLIMPIJCE! Obradovali naciju sa 6 medalja!

Autor:

Vesti

12.09.2024

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijem je zakazan za 13 sati!

VUČIĆ DANAS PRIMA SPRSKE PARAOLIMPIJCE! Obradovali naciju sa 6 medalja!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas učesnike Paraolimpijskih igara u Parizu i članove njihovih stručnih štabova.

Vučić će sportiste primiti u 13.00 časova, saopštila je pres služba predsednika.

Srbija je POI okončala sa šest medalja - јеdnom zlаtnom (Dragan Ristić - streljaštvo), tri srеbrnе (parastoniserka Borislava Perić-Ranković u solo konkurenciji i sa Nadom Matić u dublu, i paratletičar Nebojša Đurić) i dvе brоnzаnе medalje (parastoniser Mitar Palikuća i paraatletičar Željko Dimitrijević). 

Podsetimo, predsednik Vučić je pre igara u Parizu ispratio naš paraolimpijski tim i uručio im nacionalnu zastavu.

Dragi naši paraolimpijci, hvala vam na vašem trudu i radu, ljubavi prema otadžbini, ovde smo da vam poželimo sreću, da vam kažemo koliko ste nam važni - rekao je predsednik dodavši: Verujemo u vas!

Svaka medalja koju donesete je medalja cele Srbije - kazao je predsednik koji je naglasio da su nagrade iste kao i za olimpijce, što znači da će zlatna medalja doneti osvajačima 200.000 evra.

Obraćanje predsednika Paraolimpijskom timu

- Dragi naši paraolimpijci, hvala vam na vašem radu, trudu, vašoj ljubavi prema otadžbini, posvećenosti i svemu onome što pružate našoj zemlji. Danas je dan ispunjen ponosom i emocijama. Okupili smo se ovde da ispratimo naše heroje koji će predstavljati Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Ovde smo da vam pokažemo koliko vas cenimo, koliko ste važni za našu zemlju, koliko vas podržavamo i koliko ćemo da budemo uz vas. Vaša odlučnost je inspiracija za svakog od nas. Na svim prethodnim igrama vi ste pokazali svetu šta znači istrajnost, požrtvovanost i rodoljublje. Verujem u vas i znamo da ćete se svim srcem boriti za svoju zemlju - istakao je tada predsednik Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading