VUČIĆ ZAVRŠIO SASTANAK SA SEKRETAROM KOMUNISTIČKE PARTIJE KINE: Iskoristio sam priliku da još jednom izrazim zahvalnost predsedniku Si Đinpingu

Autor:

Vesti

09.09.2024

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se na Instagram nalogu

VUČIĆ ZAVRŠIO SASTANAK SA SEKRETAROM KOMUNISTIČKE PARTIJE KINE: Iskoristio sam priliku da još jednom izrazim zahvalnost predsedniku Si Đinpingu

Foto: printscreen/instagram AV

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa sekretarom Komiteta Komunističke partije Kine u provinciji Šandong Lin Vuom.

- Sa uvaženim sagovornikom o najvažnijim pitanjima bilateralnih odnosa sa NR Kinom i brojnim aspektima strateškog partnerstva naše dve zemlje. Posebna tema razgovora bili su tekući projekti brzih saobraćajnica, konkretni koraci po pitanju buduće saradnje, kao i planovi u oblasti razvoja i modernizacije infrastrukture u sektorima putnog i vazdušnog saobraćaja. Naglasio sam da je Srbija zadovoljna radom kineskih kompanija, ne samo u smislu brzine i kvaliteta izvođenja radova, već i zbog inovativnih rešenja i stručnosti koje značajno podižu infrastrukturne standarde naše zemlje, čineći je privlačnom destinacijom za investitore.


U tom smislu, istakao sam da je potencijal za raznovrsnu saradnju ogroman, posebno imajući u vidu da je Šandong dom mnogih velikih investicionih korporacija koje uspešno ulažu širom sveta. Iskoristio sam priliku da još jednom izrazim zahvalnost predsedniku Si Đinpingu na tome što je naše sveukupne odnose podigao na strateški nivo, što je od izuzetnog značaja za razvoj Srbije
- napisao je predsedik Vučić na svom Instagram nalogu.

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je kako mu je izgledala protekla radna nedelja.

- Ovu nedelju sam posvetio slušanju, razumevanju i učenju od građana Podrinja. Hvala svim ljudima, u čitavom tom prelepom delu naše Srbije, na gostoprimstvu i toplom dočeku. Bila je to velika škola za mene, mnogo sam video i čuo, od pohvala, kritika, problema, do briga i predloga.

Za mene je najveća satisfakcija da ljudi prepoznaju šta je do sada urađeno i da poštuju to što država radi. A moraćemo i možemo još mnogo više, od zdravstvenih centara, koji znače život i građana i cele Srbije, preko saobraćajne i energetske infrastrukture, do direktnih subvencija proizvođačima i lokalnim preduzećima.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Janko

09.09.2024 11:15

Još jedan u nizu važnih sastanaka za našu zemlju između Kine i Srbije!

kaca

09.09.2024 11:17

Mnogi investitori iz Kine došli su u našu zemlju Srbiju izgradili fabrike I zaposlili nas narod.

Rase

09.09.2024 11:18

Srbija i Kina su prijateljske zemlje. Razvijaju saradnju na mnogim poljima

maja

09.09.2024 11:18

Ovaj susret je dokaz da je Srbija veliki i jedini saveznik Kine