LICEMERJE ZAPADA: Vučić - Od kada smo na vlasti nikome nije zabranjeno okupljanje

Autor:

Vesti

26.08.2024

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić o demonstracijama i protestima

LICEMERJE ZAPADA: Vučić - Od kada smo na vlasti nikome nije zabranjeno okupljanje

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić gostuje na TV Pink gde govori o Makronovoj poseti i o svim važnim temama.

Podseća da od kako je na vlasti je stalno bilo demonstracija i da nikada nikome nije bilo zabranjeno okupljanje.

- Ni kada su blokirali puteve, ma niko ih nije dirao. Istovremeno, u svim zapadnim zemljama bi Boga ubili u njima. Po 700 i 800 uhapšenih, od Holandije preko Nemačke. Sećate se kako su nosili Gretu Tunberg ispred nekog rudnika. Digli je njih četvorica, ajde mala marš odavde. Pričate o slobodi okupljanja, a mi smo 2008. godine kada smo hteli da demonstriramo, kada smo bili opozicija, ubijen je Ranko Panić, a ja sam pretučen. I svi i dan danas o tome ćute. Sve je obrnuto! Kada dozvolite najveće slobode, vi ste diktator. Što manje sloboda ima, to su vam usta puna istih - rekao je Vučić.

O dočeku Makrona

Republika

Foto: Tanjug/Mohammed Badra, Pool via AP

Emanuel Makron

 

Predsednik Vučić je govorio i o Makronovoj poseti i o svim važnim temama.

Kaže da će sa Makronom razgovarati o sporazumima, jedna od tih je sporazum sa francuskom elekltro kompanijom, o 5G mreži, o jačanju naše vojske.

- Jedan od sporazuma koji ću potpisati kada dođe Makron je sa njihovom elektro kompanijom. Ne smemo doći u situaciju da nemamo struje u budućnosti. Sećate se kada je 5G mreža uvođena pričali su da će nam spržiti glavu, sada kada je svi koristimo prešli su na litijum. Pričaćemo i o jačanju naše vojske, i već danima radimo oko ugovora za Rafale.

Kaže da će Makron biti dočekan uz najviše državne počasti. Odgovarajući na napade u medijima Dragana Šolaka povodom dolaska francuskog predsednika koji šire neistine o skladištenju nuklearnog otpada u našoj zemlji, Vučić ističe da takve stvari neko uvek može da ponavlja, ali da niko nije naivan da poveruje u takve besmislice.

- Naš zakon to sprečava, niti je o tome iko ikada razgovarao. Sa EDF-om smo razgovarali na moju inicijativu. Ja znam da mi ne bismo imali struje, da nismo sačuvali ugalj mi ni sada ne bi imali struje. Samo da smo poslušali one pametnjakoviće koji su tražili da se ukinu ugalj i rudnici. Ja moram da gledam 10 godina unapred, tako rade ozbiljni ljudi - istakao je Vučić.

Podseća na naslov "Svi prljavi poslovi SNS-a", i kaže da je ponosan na Železaru, koja je čista i u kojoj danas radi 5.000 ljudi.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading