OVO JE ZATVOR NA OSTRVU VAJT U KOM ROBIJA RADOVAN KARADŽIĆ! UBICE I SILOVATELJI MU PRVE "KOMŠIJE": Podneo tužbu protiv vlade UK, a ćerki se najviše žalio na ovo!

Autor:

Vesti

25.08.2024

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Varvarski odnos prema nekadašnjem predsedniku Republike Srpske samo zato što je Srbin.

OVO JE ZATVOR NA OSTRVU VAJT U KOM ROBIJA RADOVAN KARADŽIĆ! UBICE I SILOVATELJI MU PRVE "KOMŠIJE": Podneo tužbu protiv vlade UK, a ćerki se najviše žalio na ovo!

Foto: Tanjug/AP, Youtube

Radovan Karadžić (79) služi doživotnu zatvorsku kaznu u zatvoru Albani na ostrvu Vajt u Engleskoj.

Nedavno je podneo tužbu protiv vlade Ujedinjenog Kraljevstva zbog nečovečnog postupanja prema njemu.

On se žali jer mu nije dozvoljeno da u ćeliju unese laptop, a zbog kršenja ljudskih prava traži od vlade da mu isplati 50.000 funti (58.000 evra). Takođe, tvrdi da mu je zabranjeno da komunicira na maternjem srpskom jeziku.

Njegova ćerka, Sonja Karadžić-Jovičević, nedavno je za bosanske medije izjavila da je zdravlje njenog oca narušeno, da je u junu nekoliko puta gubio svest i da je pri padovima povredio glavu, kuk, rebra i oba ramena. Takođe je tvrdila da mu se „ne pruža nikakva medicinska pomoć“.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Radovan Karadžić

Pre tri godine, Karadžić je iz Holandije prebačen u Britaniju da izdržava kaznu. Kćerka Sonja je tada izjavila da je njen otac prebačen na jug Engleske samo kako bi članovima porodice bilo otežano da ga posećuju.

 - Moj otac ne dobija lekarsku pomoć - izjavila je Sonja Karadžić-Jovičević u aprilu ove godine i dodala da to smatra pokušajem ubistva: "Radovan mi danima govori da oseća bolove u stomaku i karlici koji se pojačavaju. Lekove koje je trebao da dobije nisu mu dali. Čekao je, pokušavao da dođe do lekara. Nije mi dozvolio da se obratim medijima" rekla je Jovičević.

Ona je u aprilu istakla da ju je otac Radovan nazvao i da je jedva govorio, ali je uspeo da kaže da mu je stomak ogroman od prethodne noći, da ima užasne bolove i da mu niko ne želi pomoći niti pozvati lekara.

 - I dalje se nada da će mu neko pomoći. Onog trenutka kada je rekao da bez pomoći neće preživeti ovaj vikend i da se samo moli Bogu, odlučila sam da to podelim sa javnošću. Nadam se da će, barem ovako, neko reagovati na ovakvo ponašanje, koje smatram pokušajem ubistva - kaže Sonja Karadžić-Jovičević.

Republika

Foto: ST/P.Divac

Sonja Karadžić- Jovičević

Britanska ambasada u Sarajevu ranije je odbacila tvrdnje javnih ličnosti iz Srbije i Republike Srpske da se Radovan Karadžić nalazi u neprihvatljivim uslovima u zatvoru u Velikoj Britaniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading