BIVŠI MINISTAR SE LUKSUZIRA NA JONSKOM MORU! RUŽIĆU, POLOŽI RAČUNE: Odakle ti pare za bahaćenje?!

Autor:

Vesti

13.08.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se država bori za povišice prosvetarima, njihov bivši ministar uživa za 20.000 evra

BIVŠI MINISTAR SE LUKSUZIRA NA JONSKOM MORU! RUŽIĆU, POLOŽI RAČUNE: Odakle ti pare za bahaćenje?!

Foto: Nebojša Mandić, Srpski telegraf

Dok se država bori da prosvetnim radnicima obezbedi značajne povišice, njihov bivši ministar, narodni poslanik Branko Ružić, troši ogromne sume u vili s pet zvezdica na Peloponezu, gde je za desetodnevni porodični odmor potrebno izdvojiti oko 20.000 evra.

Ružić s poslaničkom platom ovako luksuzno letovanje na Jonskom moru sebi može da priušti samo ako 15 meseci ne potroši ni prebijenu paru. A ipak uživa u luksuznom kompleksu "W Costa Navarino", gde je i gradonačelnik Čačka Milun Todorović. Pritom, Todorović je bio godinama direktor, pa nije ni čudo da može da izdvoji za skupo letovanje, ali se nameće pitanje odakle poslaniku i bivšem ministru prosvete Ružiću toliki novac.

VEĆI TROŠAK OD PRIHODA

Dejan Miletić iz Centra za društvenu stabilnost kaže da ovakve stvari izazivaju opor ukus jer se šalje loša slika narodu.

- Postoje ljudi koji obavljaju važne funkcije, a ponašaju se mimo realnih očekivanja. Zapravo, troše više nego što bi prema njihovim realnim (prikazanim) prihodima mogli sebi da priušte. To automatski stvara sumnju kod naroda i prirodno je da se građani zapitaju kako je tako nešto moguće. Smatram da Ružić treba da objasni sve o pomenutoj situaciji. Javne ličnosti, u koje spadaju i političari, moraju da vode računa o svom ponašanju, budući da su sve oči uprte u njih i da ovakvim postupcima bacaju sumnju da možda, pored svojih poslova, obavljaju i neke druge, nelegalne radnje - smatra Miletić.

Republika

Foto: Dejan Zivadinovic

Miletić kaže da ovakve stvari izazivaju opor ukus

Politički analitičar Stevica Deđanski kaže da je neprimereno u današnje vreme da se državni funkcioneri ovako bahate.

- Drugo je kad neko ima privatnu firmu, pa troši svoj novac. Međutim, onaj ko radi za državu i ko je godinama u vrhu vlasti zaista ne bi smeo da odaje takvu sliku. Ipak, svedoci smo svi da pojedinci i redova socijalista svako malo iskaču s takvim ili sličnim skandalima.

Kad su škakljive teme, povlače se, tako da ovakve stvari možda i nisu iznenađujuće - smatra Deđanski.

BORBA ZA LJUDE

Za to vreme država gleda da prosvetarima pruži materijalni status kakav zaslužuju, što se nije desilo dok je Ružić bio ministar. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će povećanje zarada prosvetara biti značajno veće u odnosu na ostale zaposlene u javnom sektoru, ali i u skladu s budućim ekonomskim razvojem Srbije - rekao je predsednik Vučić.
Ružić, kao ni Todorović, nisu želeli da odgovore na pitanja Srpskog telegrafa koja su im upućena dva puta.

Cene da padneš u nesvest

U kompleksu "W Costa Navarino" desetodnevni polupansion u ovom periodu košta najmanje oko 1.060.000 dinara ili 9.000 evra. Ali tek za dve osobe. Uz prevoz i isti takav smeštaj i za decu, a s ostalim troškovima kao što su ručak i večera, kao i nezaobilazne aktivnosti koje nudi ovaj kompleks, od spa-centra do široke lepeze vodenih sportova, cena ide do basnoslovnih 20.000 evra ili oko 2,3 miliona dinara.

Od jedrenja do gastronomije

- kompleks "W Costa Navarino" u Pilosu prostire se na 13 hektara
- namenjen je odraslima i deci starijoj od 12 godina
- nudi 246 soba, apartmana i vila s privatnim bazenima, zvučnom izolacijom, saunom i terasom
- u ponudi je jedrenje na dasci, skijanje na vodi, kajak i SUP
- ima poseban bar za zalazak sunca, spa-centre i teretanu s bazenom
- restorani nude jela grčke, internacionalne i vegetarijanske kuhinje

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading