NEMAČKOJ VIŠE NIJE U INTERESU DA UDARA PO SRBIJI! Protesti politizovani, ogromna ekonomska prilika je pred nama

Autor:

Vesti

12.08.2024

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija hoće tehnologiju, a ko ima tehnologiju, nego zemlje poput Kine i Nemačke"

NEMAČKOJ VIŠE NIJE U INTERESU DA UDARA PO SRBIJI! Protesti politizovani, ogromna ekonomska prilika je pred nama

Foto: naxi kamere/printscreen

Direktor Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić rekao je danas da su protestima održani u subotu protiv najave iskopavanja litijuma i kompanije Rio Tinto, politizovanje jednog ekonomskog i strateškog interesa i da Srbija mora da nađe nove izvore rasta i kako će dalje da unapredi ekonomsku situaciju.

Miletić je za Tanjug rekao da je to važno za Srbiju, da vodi nazavisnu politku i da izbalansira odnose, uvezujući velike sile u svoj ekonomski prostor.

"Na taj način, njihova ekonomska sudbina je vezana i za našu geopolitičku sudbinu", objašnjava Miletić za Tanjug. 

On je kazao da je Srbija sada jaka zemlja koja može da izdrži velike pritiske i da vodi razne pregovaračke okvire.  

"I ona zato može da dovede i Mercedes. Nemačka je sve probala da unizi poziciju Srbije i vidi da ne može, ide drugim ritmom, gleda sada da stvori savez. Nije više interes Nemačke da udara po Srbiji", dodaje on. 

Miletić kaže da jeste cilj sa njegove tačke gledišta da se povežemo sa velikim zemljama i da je od velike važnosti to i za naše geopolitičke ciljeve i interese.  

"Srbija hoće jednu modernu i kvalitenu državu, dobre odnose sa zemljama, da se razvija i  hoće tehologiju, a ko ima tehnologiju, nego zemlje poput Kine i Nemačke", dodao je on. 

Podsećam da je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio danas da blokadama pruga i puteva, poput subotnjih blokada železničkih stanica Prokop i Novi Beograd, ali i mosta Gazela, opozicija zapravo nanosi štetu Srbiji, i ne bori se za ekologiju, već za zaustavljanje ekonomskog napretka zemlje, što, kako je dodao, ni ne kriju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading