DRAGAN MARKOVIĆ PALMA NA DAN SEĆANJA NA "OLUJU": Ono što je Pavelić započeo, Tuđman je završio! Svesrpska deklaracija sprečiće da se takav zločin ponovi

Autor:

Vesti

04.08.2024

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moćne reči predsednika JS Dragana Markovića Palme na godišnjicu "Oluje".

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA NA DAN SEĆANJA NA "OLUJU": Ono što je Pavelić započeo, Tuđman je završio! Svesrpska deklaracija sprečiće da se takav zločin ponovi

Foto: Republika

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, izjavio je kako je operacija "Oluja" završetak projekta protiv Srba, koji je započeo ustaški poglavnik Ante Pavelić

„Jedan od najvećih zločinaca svih vremena Ante Pavelić je počeo uništavanje Srba u tadašnjoj NDH po formuli :“trećinu pobiti, trećinu asimilovati, trećinu proterati i to je bila zvanična politika tadašnje Hrvatske. Pavelićev naslednik pola veka kasnije Franjo Tuđman, kao predsednik Hrvatske i vrhovni komandant Oružanih snaga Hrvatske je uoči akcije „Oluja“ naredio svojim komandantima: „Srbima treba naneti takve udarce da praktično nestanu sa ovih područja“.

Ta rečenica je svima poznata, ima je i u transkriptima sastanka na Brionima. I ono što je Pavelić započeo i ono što je Tuđman završio bile su zvanične politike Hrvatske, a ne neke slučajne grupe ljudi“, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

„Ali ništa to nije bilo dovoljno sudijama Međunarodnog suda pravde i Haškog tribunala da Hrvatsku, njeno političko, vojno i policijsko rukovodstvo osude za najveće ratne zločine posle Hitlera, a radi se o najvećem etničkom čišćenju na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata, sa elementima genocida. Kazne su izostale zato što su ti sudovi pod patronatom onih zemalja koje su dozvolile i sponzorisale Oluju, a neke od njih su pola veka pre Oluje sponzorisale i Pavelića. I šta sada. Ima li međunarodnog prava ili vlada Zakon jačega kao na Divljem zapadu?“, upitao je Marković.

„Ja sam prisustvovao juče u Loznici državnoj ceremoniji obeležavanju Dana sećanja na "Oluju" i svi koji su bili ili gledali preko televizije znaju da je sve što je izgovorio predsednik Srbije Aleksndar Vučić 100 posto u pravu. Ja nemam nikoga od bliže ili dalje rodbine koji su stradali u Oluji, ali ljudi koji su stradali su Srbi i svi su oni naša braća i sestre i zato je Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, koja je usvojena na Sverspskom saboru i u parlamentima Srbije i Republike Srpske veoma važna iz jednog prostog razloga: „Da se ne ponovi“, istakao je Dragan Marković Palma.

"Obeležavanje Dana sećanja na najveće etničko čišćenje od Drugog svetskog rata u Evropi koje je održano u Loznici je događaj na koji bi, u bilo kojoj drugoj državi na svetu došli svi i vlast i opozicija. Opozicija u Srbiji, kada već nije htela da dođe na zvaničnu državnu manifestaciju i na parastost za ubijene i prognane Srbe, mogli su sami da organizuju negde pomen. Ali opoziciju u Srbiji ne interesuju ni Srbi u Srbiji, a kamoli Srbi iz Hrvatske, Srbi iz Republike Srpske, Srbi sa Kosova i Metohije i njih uopšte ne interesuju ni Srbi, ni svi građani Srbije bez obzira na veru i naciju, ni Srbija. Njih interesuje samo kako da se dokopaju budžeta lažima i manipulacijama. Pošto im to građani Srbije neće dozvoliti, jer na izborima u Srbiji ne glasaju oni koji ih plaćaju, predlažem im da se kandiduju na izborima u nekoj drugoj državi", istakao je Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading