"ŽELIM VAM USPEH U NAPORIMA I IZAZOVIMA" Predsednik Vučić čestitao pobedu na izborima predsedniku Venecuele!

Autor:

Vesti

30.07.2024

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije uputio je danas čestitku Nikolasu Maduru povodom pobede na izborima.

"ŽELIM VAM USPEH U NAPORIMA I IZAZOVIMA" Predsednik Vučić čestitao pobedu na izborima predsedniku Venecuele!

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku predsedniku Bolivarske Republike Venecuele Nikolasu Maduru povodom pobede na izborima, u kojoj se kaže: 

- Upućujem Vam čestitke povodom pobede na izborima. Vremena u kojima živimo sigurno nisu laka, a ja vam želim uspeh u Vašim profesionalnim naporima i izazovima u vođenju Bolivarske Republike Venecuele. Visoko cenimo to što Venecuela pokazuje poštovanje prema principima međunarodnog prava, Povelji UN, Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, time podržavajući teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Da podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Poljske Rafala Perla.

- Poželeo sam ambasadoru Poljske uspešan nastavak karijere i zahvalio na jačanju međusobnih veza i saradnje dveju zemalja. Razgovarali smo o bilateralnim odnosima, a ja sam izrazio uverenje da će njegov naslednik nastaviti da radi na održavanju dobrih političkih odnosa i još bolje ekonomske i svake druge saradnje na dobrobit naših naroda.

Zahvalio sam na podršci koju Poljska pruža Srbiji i regionu Zapadnog Balkana na polju evrointegracija i izrazio uverenje da ću u naredna tri meseca biti domaćin najvišim zvaničnicima Republike Poljske.

Tema sastanka bila je i situacija kako na Zapadnom Balkanu, tako i u Evropi i svetu, a ja sam naglasio da je očuvanje mira i stabilnosti u regionu među spoljnopolitičkim prioritetima Srbije - napisao je Aleksandar Vučić na Instagramu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Slaviša

30.07.2024 12:35

Izuzetno je važno da Srbija održava dobre odnose sa svojim partnerima širom sveta. Čestitke predsedniku Maduru i podrška međunarodnim principima koje Srbija ceni!

Borko

30.07.2024 12:35

Vučić je pokazao veliku diplomatiju čestitajući predsedniku Maduru. Ovakvi potezi pomažu u jačanju odnosa između zemalja.

Boki

30.07.2024 12:36

Bravo za Vučića na iskazanoj podršci međunarodnim principima i na čestitkama predsedniku Maduru. Srbija nastavlja da pokazuje svoj međunarodni uticaj.

Luka

30.07.2024 12:36

Vučić je prikazao mudrost i poštovanje u čestitki predsedniku Maduru. Ovakva diplomatska gesta osnažuje međunarodne odnose Srbije.