ALBANAC NAPAO DVOJE SRPSKIH NOVINARA U KOSOVSKOJ MITROVICI! Ženu gađao i povredio flašom!

Autor:

Vesti

14.07.2024

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnik tzv. kosovske policije rekao je da je napadač odranije poznat policiji, dodajući da će oni ''preduzeti sve zakonske mere".

ALBANAC NAPAO DVOJE SRPSKIH NOVINARA U KOSOVSKOJ MITROVICI! Ženu gađao i povredio flašom!

Foto: Tanjug/STR

U Kosovskoj Mitrovici večeras je došlo do incidenta kada je Albanac fizički napao i flašom gađao novinarku beogradske ''Politike'' i novinara ''Jedinstva'' iz Kosovske Mitrovice, pri čemu je novinarka zadobila lašku telesnu povredu.

Napadač se ubrzo udaljio ka južnom delu grada, a italijanski karabinjeri, koju su se nalazili u blizini, pomogli su novinarki da sanira posekotinu na nozi. Iako dvoje novinara, i na insistiranje karabinjera, nisu želeli da se pozove tzv. kosovska policija, patrola se ubrzo pojavila, kako se ispostavilo, na poziv karabinjera, kao i vozilo Hitne pomoći, objavila je Politika.

Lekar i zdravstveno osoblje su ponovo sanirali povredu koju je zadobila novinarka, a ona je odbila da ide u bolnicu, prenosi Politika. Pripadnik tzv. kosovske policije rekao je da je napadač odranije poznat policiji, dodajući da će oni ''preduzeti sve zakonske mere".

Kako navodi Politika, na Glavnom mostu na Ibru, koji razdvaja severni deo grada od južnog, inače danonoćno dežuraju pripadnici italijanskih karabinjera iz sastava Kfora, a ceo most je pod video-nadzorom.

Podsećamo, danas je izbio još jedan incident na Kosovu. Raseljeni Srbi iz Krajišta su organizovano došli kako bi u oskrnavljenoj crkvi obeležili današnji praznik, ali su ih dočekali grafiti sa natpisima UČK (OVK) i muzika.

Kostadinka Rašić, koja je posetila svoje rodno selo posle nekoliko godina, naglasila je da su ovakve provokacije nepotrebne i bolne.

- Očigledno ne razumeju važnost praznika za nas Srbe. Ja bih plakala na sve ovo, ne znam šta da kažem, ovde sam rođena i živela sam ovde 20 godina. Nisam dolazila nekoliko godina, sad sam opet došla, uželela sam se svog sela - rekla je Rašić, prenosi Tanjug.

Više o ovome pročitajte na sledećem linku.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading