GO SNS NIŠ PORUČIO OPOZICIJI: Zarad istine, ovo su zapisnici objavljeni na biračkom mestu (FOTO)

Autor:

Vesti

12.06.2024

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nišlijama je jasno da su jedini verodostojni zapisnici sa biračkih mesta na koje je opozicija imala primedbe u Opštini Medijana oni koji su postavljeni na sajt Republičke izborne komisije i javno istaknuti i dostupni na tim biračkim mestima, kaže se u saopštenju.

GO SNS NIŠ PORUČIO OPOZICIJI: Zarad istine, ovo su zapisnici objavljeni na biračkom mestu (FOTO)

Foto: ATA Images

Povodom učestalih pritisaka i otvorenih napada koje predstavnici opozicionih lista na svojim konferencijama za novinare upućuju pravosuđu, kao nezavisnoj grani vlasti, Gradski odbor Srpske napredne stranke Niš poručuje – izbornu volju građana nećete promeniti plasiranjem laži o falsifikovanim zapisnicima, ma koliko puta ponovili i koliko god glasno to uzvikivali.

 

- Mi u Srpskoj naprednoj stranci sa rezignacijom smo primili vest da predstavnici opozicije u Nišu ne prezaju ni od poimeničnog pominjanja nosilaca pravosudnih funkcija koji će odlučivati o žalbama na odluke Gradske izborne komisije, što je vrsta najbrutalnijeg pritiska na pravosudne organe. 

Pominjanje imena predsednika Višeg suda u Nišu u kontekstu političke podobnosti, kod Nišlija budi sećanje na nekadašnji reizbor sudija, kada su opštinski i gradski odbori Demokratske stranke odlučivali ko može, a ko ne može biti sudija.

Svoj odnos prema pravosuđu, Srpska napredna stranka je pokazala januara 2022. godine, usvajanjem ustavnih amandmana kojima smo trajno izmestili izbor sudija iz Narodne skupštine ka nezavisnim institucijama u kojima odlučju predstavnici struke i tako stvorili mehanizam da ni jednoj sadašnjoj ili budućoj vlasti ne padne na pamet da smenjuje, preslišava, kažnjava i daje instrukcije sudijama i tužiocima.

Nišlijama je jasno da su jedini verodostojni zapisnici sa biračkih mesta na koje je opozicija imala primedbe u Opštini Medijana oni koji su postavljeni na sajt Republičke izborne komisije i javno istaknuti i dostupni na tim biračkim mestima. Ove zapisnike su su potpisali predstavnici svih stranaka i grupa građana koje su učestvovale na izborima, pa nikakva priča o njihovom naknadnom menjanju predstavnicima opozicije neće pomoću u prekrajanju izborne volje.

Zarad istine i informisanosti građana, u prilogu objavljujemo fotografije zapisnika istaknutih na biračkom mestu koji su istovetni sa onima sa sajta RIK-a.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Ena

12.06.2024 18:58

Džabe opoziciji sve laži. Istina uvek ispliva na kraju.

Tanja

12.06.2024 21:34

Opozicija u Nišu neće da prihvati realnost i postoje dokazi da su izbori bili pošteni i da je pobedio SNS.

Gogi

12.06.2024 21:40

I sve te zapisnike potpisalo je više opozicionih kontrolora nego SNSovih...potpuno čisti i fer izbori

Dane

12.06.2024 21:42

Da je bilo neregularnosti stavili bi primedbu na zapisnik. Čemu tenzija kad je sve bilo čisto ko suza. Prihvatite poraz!