OPOZICIONI MEDIJI ZVALI TRANSPARENTNOST SRBIJE, A BOLJE DA NISU! Nije bilo ilegalnih radnji, sve je po zakonu

Autor:

Vesti

02.06.2024

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I opozicioni meidji priznali!

OPOZICIONI MEDIJI ZVALI TRANSPARENTNOST SRBIJE, A BOLJE DA NISU! Nije bilo ilegalnih radnji, sve je po zakonu

Foto: printscreen/Informer TV

Nakon što su mediji naklonjeni opoziciji počeli da sprovode specijalni rat protiv Srbije šireći dezinformacije o kol centrima Srpske napredne stranke, objavljen je dokaz o zakupu, te da se radi o sasvim legalnoj radnji.

Podsećamo, jutros je grupa opozicionara na čelu sa Radomirom Lazovićem upala u SC Banjica i napala aktiviste SNS, a glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević je otišao na lice mesta.

Naime, kol centre organizuje politička stranka, organizacija u kojoj rade stranački aktivisti, uglavnom volonteri koji hoće da pomognu nekoj listi i potpuno je legalno, a ugovor koji objavljujemo ispod je dokaz da je sve po pravilima.

Ovu činjenicu nakon nekoliko sati prljave kampanje morali su da priznaju tajkunski mediji tako što su objavili tekst pod naslovom "Zakon to dozvoljava, ali pod određenim uslovima: Nemanja Nenadić o kol centru SNS na Banjici".

Uslovi pod kojim je legalno:

Da su te prostorije i usluge dostupne pod jednakim uslovima svim političkim subjektima; 2. Da postoji javno dostupna odluka, npr. da je na sajtu objavljen neki pravilnik i cenovnik iznajmljivanja. 3. Da javna institucija može da obezbedi korišćenje prostorija i usluga tokom izborne kampanje svakom političkom subjektu koji je za to pravovremeno iskazao interesovanje - kazao je Nenadić.

Foto: printscreen/N1

 

Izlaznost

Izlaznost u Beogradu do 14 časova je 26,7 posto, u Novom Sadu 30,2, dok je u Nišu 27, 5.

Ono što je iznenađujuće jeste da je izlaznost danas, manja u svim gradovima nego u decembru 2023. godine.

Naime, 2023. godine izlaznost u Beogradu do 14 časova je bila 30,6 posto, u Novom Sadu 30,9, a u Nišu 30,2 posto. 

Lokalni izbori biće održani u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Kikindi, Vršcu, Pančevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu, Jagodini, Užicu i Čačku.

Na birališta će izaći i birači iz opština Bačka Topola, Mali Iđoš, Žitište, Nova Crnja, Novi Bečej, Ada, Kanjiža, Novi Kneževac, Senta, Čoka, Alibunar, Bela Crkva, Kovačica, Kovin, Opovo, Plandište, Apatin, Odžaci, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Vrbas, Žabalj, Srbobran, Sremski Karlovci, Temerin, Titel, Inđija, Irig, Pećinci, Ruma, Stara Pazova, Šid, Svilajnac, Boljevac, Arilje, Nova Varoš, Sjenica, Čajetina, Gornji Milanovac, Ivanjica, Vrnjačka Banja, Raška, Tutin, Aleksinac, Svrljig, Bosilegrad, Bujanovac, Surdulica i Preševo.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading