TAJ JE ČOVEK ZASLUŽIO OGROMNO POŠTOVANJE SRPSKOG NARODA: Vučić o Bin Zajedu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Autor:

Vesti

28.05.2024

00:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je u "Ćirilici" naglasio i veliko prijateljstvo sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Muhamedom bin Zajedom.

TAJ JE ČOVEK ZASLUŽIO OGROMNO POŠTOVANJE SRPSKOG NARODA: Vučić o Bin Zajedu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Foto: printscreen/happytv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je u emisiji "Ćirilica" kod Milomira Marića na TV Happy.

Vučić je naglasio i veliko prijateljstvo sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Muhamedom bin Zajedom.

Istakao je da smo ovo prijateljstvo mogli da vidimo i prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama. 

- Emirati ne samo da nisu glasali protiv Srbije. Pogledajte još nešto, ne bih da govorim dalje. Taj je čovek zaslužio ogromno poštovanje srpskog naroda. Pogledajte kako su glasali svi njegovi prijatelji i videćete neverovatnu pravilnost. Pogledajte kako su glasali i Bahrein, i Oman, i Etiopija i Sejšeli i Maldivi - naveo je predsednik Vučić. 

Pored njega u emisiji poznatog voditelja gostuju još i Jelena Karleuša, Ivica Dačić, Dragan J. Vučićević i Milan Knežević, lider Srba u Crnoj Gori.

Na početku gostovanja se osvrnuo na rezoluciju o Srebrenici:
-  Vi mislite da je Marić ozbiljan, a on vas zavitlava i obrnuto. Glavni junak je bila naša zemlja, koja je uspela da se suprotstavi pritiscima i koja je uspela da napravi respektabilan rezultat.

- Kad nemate za šta da se uhvatite, uhvatite se za laž. Hvala vam na pozivu da budem ubijen - naveo je lider Srbije.

- Od početka smo razumeli šta je njihov plan, to nije bio pijetet žrtvama, oni ne posećuju srpska stratišta. Oni ne izgovaraju ime Srbi, kao što ne izgovaraju Republika Srpska, jer izgovaraju RS i to u najboljem slučaju, iako je to dejtonska odluka.

- Oni su dobro razumeli politizaciju celog procesa, a to je moralna i politička odgovornost. Sve je njima jasno, ko je to počinio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (18)

Loading
Мiraš

28.05.2024 00:51

Vučića o glasanju Emirata i drugih zemalja ukazuje na uspeh Srbije u očuvanju međunarodnih odnosa i sticanju podrške. Ovo može biti odraz diplomatske veštine i sposobnosti Srbije da neguje saveze.

Đorđije

28.05.2024 00:52

Predsednik Vučić naglašava sposobnost Srbije da se suprotstavi pritiscima i postigne “respektabilan rezultat”. Ovo može biti poziv na jedinstvo i priznanje postignuća zemlje uprkos izazovima sa kojima se suočava.

Tas

28.05.2024 06:52

Bin Zajed je ispostovao Vucica i Srbiju. A neki koji su mnogo vise imali koristi od te iste Srbije su pogazili obraz i bili protiv Srbije

Stefan

28.05.2024 07:12

To je nas veliki prijatelj iz Emirata