SPAJIĆ PUKAO KO ZVEČKA! NAROD NE PRAŠTA IZDAJU SRBIJE! Premijer doživeo fijasko tri dana nakon što je Crna Gora glasala za rezoluciju o Srebrenici

Autor:

Vesti

27.05.2024

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvojio u Budvi samo 780 glasova

SPAJIĆ PUKAO KO ZVEČKA! NAROD NE PRAŠTA IZDAJU SRBIJE! Premijer doživeo fijasko tri dana nakon što je Crna Gora glasala za rezoluciju o Srebrenici

Foto: YouTube/Printscreen

Crnogorski premijer Milojko Spajić dobio je žestok politički šamar i to samo tri dana nakon što je zvanična Podgorica zabila nož u leđa Srbiji glasanjem za sramnu rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN. Pokret Evropa sad, čiji je vođa Spajić, na nedeljnim lokalnim izborima pukao je ko zvečka, pošto je dobio tek 780 glasova građana.

PROSRPSKA VEĆINA

Spajića je narod, usledili su komentari u delu crnogorske javnosti, kaznio uz jasnu poruku da se izdaja ne prašta. Ovakav fijasko na prvim izborima u Crnoj Gori posle odluke Spajićeve vlade da bude među 84 države koje su podržale tu rezoluciju očekivan je jer je većinski deo stanovništva iskazivao žestoko protivljenje tom izdajničkom činu u GS UN u Njujorku.

S druge strane, stranke koje ne skrivaju da su prosrpske orijentacije zadobile su najveće poverenje. Savez "Za budućnost Budve" (ZBB) imaće devet mandata u novom sazivu budvanskog parlamenta, isto koliko i lista "Budva naš grad" (BNG), dok je DPS bivšeg crnogorskog predsednika Mila Đukanovića osvojio sedam, a Demokratska Crna Gora četiri. Spajićev pokret je na dnu liste s dva mandata i pretekao je samo URA i listu "Čist izbor", koji su dobili po jedan mandat. Inače, budvanska skupština ima 33 odbornička mesta.

- Narod je rekao svoje! Pokret "Evropa sad" premijera Milojka Spajića nakon zabijenog noža u leđa Srbiji potučena je do nogu na izborima u Budvi - ocenio je član Predsedništva SNS Miroslav Čučković, gradski menadžer Beograda.

PRVI IZBORI POSLE MILA

Inače, pravo glasa na nedeljnim izborima u Budvi imalo je 19.034 građanina, koji su mogli da glasaju na 28 biračkih mesta za devet izbornih lista. To su bili prvi izbori u Crnoj Gori posle vanrednih parlamentarnih 11. juna i predsedničkih 2. aprila prošle godine, na kojima je Jakov Milatović svrgnuo s vlasti Mila Đukanovića posle tri decenije duge vladavine.

ANDRIJA MANDIĆ: NEĆEMO U VLAST SAMO SA DPS

Lider Nove srpske demokratije i predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić kazao je da su građani na lokalnim izborima u Budvi održali čas demokratije.

- Naša koalicija ZBB osvojila je 25,41 odsto glasova i pobedila jer vodi politiku koja je najbolja za Crnu Goru i Budvu - kazao je Mandić, koji je najavio je da će o formiranju vlasti u Budvi razgovarati sa svim političkim opcijama, izuzev DPS.

Međutim, Politički analitičar Miloš Bešić smatra da će biti komplikovano formirati vlast u Budvi jer niko od potencijalnih predizbornih saveznika nema potrebnih 17 od 33 mandata.

- Ako se ne dogovore ZBB i "Budva naš grad", nema vlasti bez DPS. Druga mogućnost je da se izbori u Budvi ponove - rekao je Bešić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading