"OBAVESTIO SAM GA O NAŠOJ BORBI DA SE SUPROTSTAVIMO PRITISCIMA, UCENAMA I BESMISLENIM OPTUŽBAMA"! Vučić sa predstavnikom Ugande u UN! (FOTO)

Autor:

Vesti

21.05.2024

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalno prijateljstvo Srbije i Ugande, kao i sa većinom afričkih zemalja, nastavlja da jača i da se razvija na principima međusobnog poštovanja, razumevanja i slobodarskog duha kojima se zajedno rukovodimo u izgradnji bolje i sigurnije budućnosti za sve naše narode, istakao je Vučić.

"OBAVESTIO SAM GA O NAŠOJ BORBI DA SE SUPROTSTAVIMO PRITISCIMA, UCENAMA I BESMISLENIM OPTUŽBAMA"! Vučić sa predstavnikom Ugande u UN! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa stalnim predstavnikom Republike Ugande pri UN Adoniom Ajebarom u Njujorku.

 

 

- Odličan sastanak sa stalnim predstavnikom Ugande pri UN Ajebarom koga sam detaljno informisao o izazovima sa kojima je Srbija suočena u pogledu nametanja Rezolucije o Srebrenici i o našoj odlučnoj borbi da se suprotstavimo ovakvim pritiscima, ucenama i besmislenim optužbama i time odbranimo svoj obraz, istinu i pravdu, ali i stabilnost regiona i kredibilitet UN - napisao je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

- Ponovio sam zahvalnost Ugandi na principijelnoj i doslednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i poštovanju međunarodnog prava, zatraživši njihovu podršku i prilikom glasanja u četvrtak - rekao je Vučić.

- Tradicionalno prijateljstvo Srbije i Ugande, kao i sa većinom afričkih zemalja, nastavlja da jača i da se razvija na principima međusobnog poštovanja, razumevanja i slobodarskog duha kojima se zajedno rukovodimo u izgradnji bolje i sigurnije budućnosti za sve naše narode - podvlači predsednik Srbije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se i sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Abušahabom pre ovog sastanka.

- Ukazao sam na opasan presedan i motive za njeno pokretanje u trenutnom geopolitičkom kontekstu, ali i na skrivene agende koje nemaju za cilj očuvanje sećanja na žrtve, već pritisak na Srbiju u pogledu drugih otvorenih pitanja.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Dejan

21.05.2024 18:20

Vučić nastavlja sa svojim diplomatskim aktivnostima radi poboljšanja položaja građana Srbije i borbe za nacionalne interese

Danijela

21.05.2024 18:24

Nismo ni sumljali u Vucica!!!

Maja

21.05.2024 18:25

A. Vucic se bori svim silama i to mu ide za rukom. Idemo jos jace.

Ana

21.05.2024 18:27

Veoma značajan razgovor sa predstavnikom Ugande u UN, korak ka jačanju međunarodnih prijateljstava.