NAJVEĆA ZAMKA ZA SRBIJU I VUČIĆA! OTKRIVAMO: Ovo je strategija stranaca da pomognu opoziciji!

Autor:

Vesti

18.05.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubedljivo najpopularniji političar nateran da se bavi teškom borbom u međunarodnoj areni i tako gotovo potpuno odvoji od kampanje

NAJVEĆA ZAMKA  ZA SRBIJU I VUČIĆA! OTKRIVAMO: Ovo je strategija stranaca da pomognu opoziciji!

Foto: Tanjug ap01 AP Richard Drew/ AP John Minchillo

Sednica Generalne skupštine UN o sramnoj rezoluciji o Srebrenici dva puta je odlagana i konačno će se, kako sada stvari stoje, održati u četvrtak 23. maja. U međuvremenu, održana je i sednica Komiteta ministara u Savetu Evrope, a predsednik Aleksandar Vučić morao je i u Kotor na samit EU - zapadni Balkan. 

U svakom slučaju, šef države u Njujork će ići naredne sedmice, u samom finišu kampanje za izbore u Srbiji. Ključne izbore, koji mogu presudno da nam odrede budućnost i to hoćemo li ostati slobodarski narod ili postati nečiji vazali. A pred te sudbonosne izbore, ubedljivo najpopularniji političar u državi nateran je da se bavi drugim stvarima i onemogućen da pomogne patriotskom bloku okupljenom oko SNS.

Slučajno? Ne bi se reklo... 

​Bojan Klačar, izvršni direktor Cesida

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Bojan Klačar

Niža izlaznost bi bila vetar u leđa strankama koje zagovaraju bojkot i na neki način bi uticala da SNS treba da objasni pitanje svog legitimiteta nakon izbora

POIGRAVANJE

- Iza ovakvog igranja rasporedom predsednika Srbije zapravo se krije još jedna zamka za Vučića i državu. Tom perfidnom igrom Zapad, znajući da su mu prioritet država i borba za očuvanje nacionalnih interesa, zapravo pokušava da Vučića potpuno odvuče od kampanje za predstojeće izbore 2. juna. Time se istovremeno i pažnja građana usmerava na teme KiM i Srebrenice, a značaj izbora stavlja u drugi plan. Pik su im najpre glasači SNS, njih žele da pasiviziraju - priča upućeni sagovornik Republike.

Stanković: Posebno važno u Beogradu

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ukazuje za Srpski telegraf da su svi izbori uvek važni, a izbori za Beograd posebno jer opozicija, preko prestonice, koja je navodno na njenoj strani, vidi šansu za rušenje vlasti na republičkom nivou: 

Foto: YouTube/B92 TV/Printscreen

Dejan Vuk Stanković

- Kroz umanjivanje značaja izbora prikriva se i slabost u pogledu programa, organizacije i medijskog nastupa i poruka stranaka opozicije. 

To čine protivnici Srbije, strani i unutrašnji, koji kao priliku da se udruže protiv Vučića vide i junske izbore, zbog čega oni nemaju samo lokalni karakter, već su presudni za budućnost države. Otuda je, kako je pisao portal Republika, i pokrenuta akcija lažnog bojkota - da bi se umrtvili birači SNS. Ideja je bila da mnogi od njih ne izađu na izbore uvereni da je rezultat izvestan. A bojkota, u stvari, nema, neizlazak na beogradske izbore jednog dela opozicije iskorišćen je samo da bi se odstranili najnepopularniji među njima - Dragan Đilas i Marinika Tepić. A onda bi usledila realizacija glavnih zadataka: brutalni pritisci, potpomognuti novim lokalnim vlastima, da se prizna KiM, odrekne Republike Srpske, uvedu sankcije Rusiji, olabave veze s Kinom.

- Upravo zato pokrenuta je kampanja da ti izbori nisu važni, da su maltene unapred poznati rezultati i pobednik jer, eto, SNS u Beogradu nema ozbiljnog takmaca pošto savez oko SSP Dragana Đilasa ne učestvuje na tim izborima, što nije slučaj u drugim gradovima. A šta je zapravo cilj te propagande? Plan je zapravo da tako umrtve biračko telo SNS i umanje izlaznost Vučićevih pristalica - ispričao je sagovornik Republike.

Šef diplomatije Marko Đurić  jasan: Diplomatska zaseda!

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je da je rezolucija o Srebrenici u UN diplomatska zaseda za Srbiju:

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Marko Đurić

- Srbija je, od trenutka podnošenja rezolucije, u diplomatskoj akciji u 104 ambasade i konzulata koje imamo širom sveta. Ako ova rezolucija bude prošla, ona neće proći na onaj način na koji su predlagači mislili, a to je konsenzusom sa 192 prema nula i bez podizanja glasa. Suočiće se s ozbiljnim otporom ključnog dela međunarodne zajednice koji ne želi da radi po diktatima onih koji su spremni da čak i najteže ratne zločine instrumentalizuju u političke svrhe i samu organizaciju UN na neki način omalovažavaju i degradiraju ovom vrstom zloupotrebe. Biće više zemalja koje su članice i EU i NATO koje neće podržati tu rezoluciju.

PO DRUGI PUT

Predsednica parlamenta Ana Brnabić izjavila je pre nekoliko dana da su izbori 2. juna važni, ne samo za lokal nego za čitavu Srbiju i našu budućnost. I da je hendikep što predsednik neće moći skoro da se uključi u kampanju:

- Sada po drugi put putuje u Njujork da se bori za Srbiju. Mi smo se nadali da će od 16. maja da se uključi u kampanju, nažalost, nije mogao ni tada. Nadam se da će građani da cene to što je njemu i svima nama nacionalni interes na prvom mestu. Da su izbori važni, ali nam je važniji nacionalni interes. Borimo se, međutim, jeste hendikep kad se najveći deo vremena nosite s ovakvim pritiscima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (27)

Loading
Ena

18.05.2024 19:10

Bez obzira na sve zamke i trikove Zapada i opozicije SNS na čelu sa Vučićem ubedljivo dobija izbore.

Petar

18.05.2024 19:11

Opozicija je videla da ne moze sama pa hoce da im stranci pomognu!

Ivaa

18.05.2024 19:11

Velike sile pomažu opoziciji da dođe na vlast, kako bi mogli da oslabe Srbiju.

Nikola

18.05.2024 19:39

Cilj mnogih stranaca je da opoziciju dovedu na vlast