Brnabić razgovarala sa Zanijerom o predstojećim lokalnim izborima!

Autor:

Vesti

10.05.2024

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put u istoriji srpskog parlamenta, jednom radnom grupom predsedava predstavnik organizacije civilnog društva, što je sada slučaj sa Radnom grupom za unapređenje izbornog procesa, navela je Brnabić

Brnabić razgovarala sa Zanijerom o predstojećim lokalnim izborima!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da lokalne izbore 2. juna građani dočekuju u mnogo drugačijoj atmosferi nego što je to bio slučaj sa prethodnim izborima 17. decembra 2023. godine.

- Glavni razlog za to je dijalog između stranaka vladajuće većine i opozicije, koji je uspostavljen u Narodnoj skupštini -  istakla je Brnabić u razgovoru sa šefom posmatračke Misije ODIHR-a ambasadorom Lambertom Zanijerom.

Predsednica parlamenta je upoznala Zanijera da u tom dijalogu, pored parlamentarnih stranaka, učestvuju i predstavnici organizacija civilnog društva (udruzenja CRTA, CeSID i Transparentnost Srbija), navodi se u saopštenju Narodne skupštine.

- Prvi put u istoriji srpskog parlamenta, jednom radnom grupom predsedava predstavnik organizacije civilnog društva, što je sada slučaj sa Radnom grupom za unapređenje izbornog procesa - navela je Brnabić.

Ona je napomenula da će ta radna grupa raditi i na svim prethodnim preporukama ODIHR-a koje nisu u potpunosti implementirane, a ne samo na preporukama iz finalnog izveštaja ODIHR-a od februara ove godine.

Brnabić je naglasila da je za Srbiju izuzetno važno da na lokalnim izborima bude prisutno što više posmatrača, koji, kako je navela, mogu pomoći u tome da se izborni proces dodatno unapredi.

Zanijeri je pozdravio uspostavljanje širokog dijaloga u parlamentu i pohvalio zalaganje predsednice Brnabić na tom polju. On je kao posebno pozitivno istakao transparentnost u radu na implementaciji ODIHR preporuka, kao i učešće organizacija civilnog društva u kompletnom procesu.

Brnabić i Zanijeri su se saglasili da Srbija nastavlja saradnju sa ODIHR-om i u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Nenad

10.05.2024 19:53

Biće to najbolji izbrori za naš narod.

Sasa

10.05.2024 20:22

Izbori u Srbiji bice sprovedeni po zakonu

Djura

10.05.2024 20:27

Sve ce prodji bolje nego do sad

Ena

10.05.2024 21:00

Uz ispunjenje svih preporuka ODIHR - a imaćemo najdemokratskije izbore u regionu, a i šire.