REZOLUCIJA O SREBRENICI IMA ZA CILJ PLAĆANJE RATNE ODŠTETE: Vučić o izjavi bosanskog ministra Konakovića

Autor:

Vesti

29.04.2024

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić odgovorio na izjave Konakovića

REZOLUCIJA O SREBRENICI IMA ZA CILJ PLAĆANJE RATNE ODŠTETE: Vučić o izjavi bosanskog ministra Konakovića

Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno se obratio javnosti povodom izjave Elmedina Konakovića o mogućoj reviziji presude protiv Srbije i traženju ratne odštete. Konaković je u razgovoru za N1 najavio tužbu protiv Srbije, izazvavši reakciju predsednika Vučića.

Vučić je istakao da je došlo do "izliva histeričnog besa" od strane više funkcionera u Sarajevu, među kojima je i Konaković. On je citirao Konakovićeve reči i izrazio svoje nezadovoljstvo njegovim stavom, istakavši da je Srbija zaslužila prezir prema Konakovićevim rečima. Predsednik je naglasio da će Srbija nastaviti da se bori za svoje interese i da će se suprotstaviti pokušajima tužbi i revizija presuda.

- Došlo je do izliva histeričnog besa od strane više funkcionera u Sarajevu, među njima i Konakovića, gde ću da citiram:



Reakcija na Izjavu Konakovića

Vučić je naglasio da je Konakovićeva izjava neprihvatljiva i da Srbija neće dozvoliti da bude ponižavana. On je istakao da su Konakovićeve reči pokazale pravi cilj prijema tzv. Kosova u SE, a to je pokretanje tužbi protiv Srbije i revizija presuda stalnog MKS u Hagu. Predsednik je istakao da je ova situacija pokazala pravo lice sarajevskog režima i njihovu nameru da iskoriste političke procese kako bi ostvarili svoje ciljeve.

- Elmedin Konaković u razgovoru za N1, logično, najavio kako će tražiti isplatu ratne štete protiv Srbije. "Za Vučića jedna važna poruka, napravio je Dan D od Srbije kao da će se ovim nešto promeniti". "Ništa se neće promeniti. Ovakva Srbija zaslužuje naš prezir". Pazite, zaslužujemo prezir? Sad ćete da vidite od čega smo štitili ne samo sebe već ceo region - rekao je Vučić i nastavio:

Reakcija na Tužbe i Reviziju Presude

Vučić je jasno stavio do znanja da Srbija neće dozvoliti da bude žrtva političkih igara i manipulacija. On je istakao da je Srbija spremna da se suoči sa izazovima koje donosi ova situacija i da će preduzeti sve neophodne korake kako bi zaštitila svoje interese i integritet.

- Da li je potrebno nešto da dodam? Shvatili smo da prijem tzv. Kosova u SE znače tužbe protiv Srbije. Shvatili smo od najviših predstavnika sarajevskog režima da sve ovo ima za cilj plaćanje ratne odštete i revizije presude stalnog MKS u Hagu - rekao je Vučić.



Aleksandar Vučić je svojim obraćanjem javnosti jasno pokazao odlučnost i spremnost da se suoči sa izazovima koji proizilaze iz izjave Konakovića i njegovih saradnika. Njegove reči odzvanjaju kao jasan signal da Srbija neće dozvoliti da bude ponižavana i da će se boriti za svoje interese na međunarodnoj sceni.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Mile

29.04.2024 18:45

Konaković gleda samo svoje lične interese.

Kaća

29.04.2024 18:46

Zgrožena sam izjavama Konakovića. Sram ga bilo!

Gaga

29.04.2024 18:48

Ako ko treba da plati ratnu odštetu . Onda to trebaju da urade svi oni koji su ubijali i proterivali Srbe iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i KIM. Kao i ubijanje našeg naroda u Srbiji tokom bombardovanja 1999 godine.

Flojd

29.04.2024 18:48

Ne bih da budem vulgaran, ali to što i balije i balisti traže ratnu odštetu, dobiće nešto drugo.