PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA ALBERTOM OD MONAKA! Srbija se suočava sa izazovima

Autor:

Vesti

29.04.2024

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik zamolio za podršku Monaka i zahvalio se na razumevanju pozicije Srbije.

PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA ALBERTOM OD MONAKA! Srbija se suočava sa izazovima

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, danas je obavestio javnost da je imao telefonski razgovor sa knezom Albertom II od Monaka.

Tokom razgovora, razmatrani su izazovi sa kojima se Srbija suočava na regionalnoj i međunarodnoj sceni, kao i jačanje bilateralne saradnje dve zemlje. Vučić je istakao da odnosi između Srbije i Monaka počivaju na međusobnom poštovanju i važnosti tradicije, slobodarskog duha i multilateralizma. Takođe, predsednik Vučić je zatražio podršku Monaka i zahvalio se knezu Albertu na razumevanju pozicija Srbije u borbi za prava svoje zemlje i naroda.

Sastanci sa ambasadorima


Pored razgovora sa knezom Albertom II od Monaka, predsednik Vučić je tokom dana imao sastanke sa južnoameričkim ambasadorima u Beogradu, afričkim ambasadorima u Beogradu, kao i sa zamenicom šefa poslaničkog kluba CDU/CSU u Bundestagu, Patricijom Lips. Ova serija sastanaka pokazuje predsednikovu posvećenost jačanju međunarodnih odnosa i saradnje Srbije sa zemljama širom sveta.

Razgovor sa afričkim ambasadorima o rezoluciji o Srebrenici

Jedna od ključnih tema razgovora sa afričkim ambasadorima bila je rezolucija o Srebrenici. Predsednik Vučić je istakao potencijal za nove sukobe i žarišta ukoliko se ova osetljiva tema ne pristupi sa pažnjom i razumevanjem. Ova izjava predstavlja važan deo diplomatskih napora Srbije u vezi sa pitanjem Srebrenice i ukazuje na potrebu za odgovornim i promišljenim pristupom ovoj temi.

Kroz svoje aktivnosti tokom dana, predsednik Vučić je demonstrirao predanost izgradnji čvrstih međunarodnih odnosa i zaštiti interesa Srbije na globalnoj sceni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (16)

Loading
Sara

29.04.2024 16:41

Srbija se nikada neće predati, predsednik vodi iskrenu i odgovornu politiku države.

zivkag2306

29.04.2024 16:47

Jacanje bilatelarne i diplomatske saradnje sa svima je cilj Srbije! Svaki razgovor ka boljem sutra naše zemlje nije na odmet!

Sanja

29.04.2024 16:49

Srbija se suočava sa velikim izazovima i cenu svu podršku koju dobija od drugih zemalja

Mima

29.04.2024 16:51

Dok je Vučić na čelu države, Srbija će odgovoriti na sve izazove.