VUČIĆ O GLASANJU ZA REZOLUCIJU O SREBRENICI: Očekuju sigurnu većinu i hoće da zadaju udarac Srbima i Srbiji

Autor:

Vesti

19.04.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kritike na račun rezolucije o Srebrenici

VUČIĆ O GLASANJU ZA REZOLUCIJU O SREBRENICI: Očekuju sigurnu većinu i hoće da zadaju udarac Srbima i Srbiji

Foto: printscreen/RTVPink


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, istakao je tokom gostovanja na TV Pink svoje mišljenje o glasanju za rezoluciju o Srebrenici u UN. On je istakao da je reč o nemačkoj ideji, podržanoj od strane NATO i drugih zemalja. Vučić je posebno naglasio da su se pronašle zemlje poput Ruande, Novog Zelanda, Čilea, Malezije, Jordana i Severne Makedonije, te da to nije iznenadjujuće s obzirom na političke okolnosti. Takođe je istakao da je video i Austriju među pristalicama rezolucije, što je ocenio kao očekivano s obzirom na političke aktivnosti Šalenberga.

Manipulacija ingerencijama u UN

Vučić je takođe istakao da su određena pitanja koja spadaju pod ingerencije Saveta bezbednosti premeštena u Generalnu skupštinu UN kako bi se izbegao eventualni veto Rusije i Kine. Ovo je ocenio kao pokušaj da se obezbedi sigurna većina i da se zadaje udarac Srbiji. Istakao je da je ovo potez koji ima za cilj da naudi Srbima i Srbiji.

- To je nemačka ideja, podržana od strane NATO i svih ostalih. Pronašli su i Ruandu, pronašli su i Novi Zeland i Čile. Našli su i nekoliko zemalja koje su uvek bile sponzori takvih projekata, poput Malezije i Jordana. Pridodaje im se i Severna Makedonija, tako da nema tu velike filozofije. Hvala im na tome, valjda je to zahvalnost za ono što smo uradili za Skoplje. Video sam i Austriju tu, ništa čudno sa obzirom na sve ono što Šalenberg radi protiv naše zemlje - kaže predsednik.


Zahvalnost za podršku

Predsednik Vučić je zahvalio zemljama koje su podržale Srbiju u ovom pitanju, ističući da je to možda izraz zahvalnosti za ono što je Srbija učinila za Severnu Makedoniju. Ovo je posebno istaknuto kao primer saradnje i međusobne podrške među zemljama.

- Znali su da bi Rusi i Kinezi stavili veto, i zato sada idu u GS UN, jer očekuju sigurnu većinu i hoće da zadaju udarac Srbima i Srbiji.

Vučić je tokom svog gostovanja izneo jasne stavove o glasanju za rezoluciju o Srebrenici u UN, ističući nemačku ideju i podršku koju su dobili od određenih zemalja. Takođe je istakao manipulaciju ingerencijama u UN kao i zahvalnost za podršku koju je Srbija dobila. Ovo pitanje će svakako ostati aktuelno i izazvati brojne polemike u javnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (28)

Loading
zivkag2306

19.04.2024 19:06

Poniženje Srbije je cilj donošenja ove rezolucije!

Tamara

19.04.2024 19:10

Vojska Srbije je pokazala svoju spremnost i dokazala da je sposobna za svaki izazov,sto je veliki ponos nase zemlje i upornog rada predsednika.Bravo.

Lola

19.04.2024 19:15

Uzdamo se u aktivnosti naših prijatelja kako bi se sprečilo ovo ponižavanje Srba i Srbije!

Sandra

19.04.2024 19:28

Srbija je mala ali dostojanstvena i branićemo svoje.