PROGRAM I ENERGIJA NAS IZDVAJAJU OD OSTALIH UČESNIKA BEOGRADSKIH IZBORA: Zdravko Topalović sa liste “Ritam grada”: Bojkot nikad ništa nije doneo!

Autor:

Vesti

18.04.2024

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mi smo definisali, recimo, problem javnog prevoza i parkiranja kao velike probleme grada Beograda. To što sam ja lično desničar pokazuje, zapravo, jedno jedinstvo, jer Beograd je grad svih nas, kaže Topalović.

PROGRAM I ENERGIJA NAS IZDVAJAJU OD OSTALIH UČESNIKA BEOGRADSKIH IZBORA: Zdravko Topalović sa liste “Ritam grada”: Bojkot nikad ništa nije doneo!

Foto: Foto Ritam grada

Na predstojećim beogradskim izborima učestvovaće I nova lista “Ritam grada”, koju čini koalicija “1 od 5 miliona” I “Beogradski front”, a prema rečima Zdravka Topalovića, kandidata za odbornike sa ove liste, ono po čemu se oni razlikuju od drugih takmaca su ideje, ali I energija mladih iz ovih pokreta. 

Vi ste nova koalicija na politickoj sceni. Za početak, predstavite svoj program Beograđanima.

- Mi smo juče, 17 aprila imali konferenciju za novinare, gde smo obavestili javnost da

ćemo izaći na izbore za odbornike Skupštine grada Beograda raspisane za 2. jun 2024.
godine. Naš program kao što je i najavio naš kandidat za gradonačelnika, ugledni beogradski advokat Dušan Teodosijević, obuhvata niz praktičnih rešenja kojima će građanima Beograda pre svega olakšati život. Program ćemo po tačkama, pošto naš program obuhvata 40 tačaka, predstaviti i zamolio bih vas ovom prilikom da nas propratite kako bi se uverili u pojedinosti istog. Mnoga rešenja našeg programa su inovativna i kao takva nadamo se da će naići na odobrenje Beograđana. Takođe, nadam se da me razumete što detalje programa ne iznosim sada.  
Republika

Foto: Foto Ritam grada

 

 


Šta je ono što vas izdvaja u odnosu na druge učesnike beogradskih izbora?

- Kao što sam rekao smatram da nas izdvaja program i energija ovih mladih ljudi, koji su
oko mene. Program je nešto što nas sve okuplja jer ovo su izbori za odbornike u Skupštini grada Beograda i trebalo bi da nas zanima poboljšanje uslova života u Beogradu. Svi smo jedinstveni u stavu da Beograd mora da se razvija i da napreduje.

Šta ste vi definisali kao najprioritetnije probleme u Beogradu i kako biste ih rešili? 

- Mi smo definisali, recimo, problem javnog prevoza i parkiranja kao velike probleme
grada Beograda. Takođe, uočili smo da je potrebno raditi na povećanju turističke ponude grada Beograda.  Isto tako uočili smo i da je potrebno urediti zelene površine koje ovaj grad Poseduje. Posebno napominjemo da higijena u gradu Beogradu mora da bude bolja, i sve smoto uspeli da upakujemo u program koji će biti predstavljen kao što sam najavio tačku potačku. Prilikom predstavljanja svake tačke programa pozvaćemo vas kako bi nam bili dragi gosti da porazgovaramo na tu temu.

Na predstavljanju koalicije rekli ste da idete na izbore, da bojkot nije opcija. Zašto je, po vama, važno da se predstojeći beogradski izbori ne bojkotuju?

- Jako je važno sa stanovišta demokratije da se izbori ne bojkotuju. Naime, niko nema
prava niti tapiju na to da je jedna i jedina opozicija. Iako još nismo dosegli parlamentarne
visine, mislimo da smo legitimna opozicija čiji glas treba da se čuje. Zašto neko misli da je jedini opozicija to je već pitanje za njega ne za mene. Uostalom svoj stav smo jasno izneli da se u Republici Srbiji moraju poštovati Ustav i zakoni te da je neizbežno da se izbori za odbornike u Skupštini grada Beograda moraju održati, 2. juna 2024. godine. I za kraj moram da napomenem da bojkot nikada i nikome nije ništa doneo, možda pojednicima, ali bojkotom se ne ostvaruju principi demokratije. Širok spektar raznolikih opozicionih političkih grupacija može doprineti samo razvoju demokratije u našem društvu, a to se sigurno bojkotom ne postiže.

Republika

Foto: Foto Ritam grada

 

 

 

Vi lično ste bili dugogodišnji poslanik SRS, zakleti desničar. Otkud onda sad u građanskoj opciji?

- Ja sam i dalje desničar i uvek ću ostati. Kao takvog me znate i takav ću da budem.
Uostalom, moram da vam kažem da sam ovde došao, jer se mi pre svega borimo za Beograd, po meri svih Beograđanki i Beograđana. Moram da istaknem da ovo pokazuje i još nešto, da možemo zajedno, pokazuje jedno jednistvo, jer Beograd je grad svih nas koji u njemu živimo. I zato i program smo nazvali Ritam grada….

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading