Srpska delegacija u Odboru PSSE glasala protiv izveštaja o članstvu Kosova u SE! Uz nas još jedan član prijateljske države!

Autor:

Vesti

15.04.2024

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz PS SE su ranije na društvenoj mreži Iks objavili da je Odbor za pravna pitanja i ljudska prava "jednoglasno podržao povoljni izveštaj Odbora za politička pitanja i demokratiju i predložio nekoliko amandmana kako bi se rešila ključna pitanja na Kosovu, ali je ta objava u međuvremenu, izbrisana.

Srpska delegacija u Odboru PSSE glasala protiv izveštaja o članstvu Kosova u SE! Uz nas još jedan član prijateljske države!

Foto: www.profimedia.rs

Delegacija Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope saopštila je danas da su srpska delegacija i član kiparske delegacije u Odboru za pravna pitanja i ljudska prava glasali protiv nacrta mišljenja o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope.

- Delegacija Narodne skupštine u PS SE je poručila da su članovi naše delegacije u Odboru Aleksandar Mirković, Dubravka Filipovski i član Odbora sa Kipra Konstantinos Efstatiou glasali protiv - navodi se u saopštenju iz Skupštine Srbije.

Iz PS SE su ranije na društvenoj mreži Iks objavili da je Odbor za pravna pitanja i ljudska prava "jednoglasno podržao povoljni izveštaj Odbora za politička pitanja i demokratiju i predložio nekoliko amandmana kako bi se rešila ključna pitanja na Kosovu".

Ta objava je, u međuvremenu, izbrisana i objavljena je nova u kojoj piše da je Odbor podržao izveštaj, ali je izostavljena formulacija jednoglasno.

- Odbor je podržao povoljni izveštaj Odbora za politička pitanja i demokratiju i predložio nekoliko amandmana kako bi se rešila ključna pitanja na Kosovu -  navodi se u novoj objavi na društvenoj mreži Iks.

Napominjemo, srpska delegacija u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) podnela je danas 10 amandmana na tekst preporuke za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope (SE), a jednim od njih traži se odlaganje odluke o zahtevu Prištine za članstvo.

U tekstu se amandmanom pod brojem devet se predlaže da Skupština preporuči Komitetu ministara SE da odloži odluku o zahtevu za članstvo dok Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN), kako se navodi, "ne utvrdi ili odobri status Kosova i Metohije". Više o tome pročitajte ovde. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading