VUČIĆ RAZVALIO HRVATSKOG MINISTRA: Jake reči uputio predsednik Srbije

Autor:

Vesti

24.02.2024

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova izmena u diplomatskim odnosima između Srbije i Hrvatske dodatno je zaoštrila tenzije.

VUČIĆ RAZVALIO HRVATSKOG MINISTRA: Jake reči uputio predsednik Srbije

Foto: Dragan Kadić

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, oštro je reagovao na izjave hrvatskog ministra Grlića Radmana, optužujući ga da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, kao i da laže, vređa srpski narod i preti građanima Srbije.

- Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i Fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno... - rekao je Vučić.

Ova izmena u diplomatskim odnosima između Srbije i Hrvatske dodatno je zaoštrila tenzije između dve zemlje koje su već dugi niz godina suočene sa kompleksnim političkim odnosima.

Da podsetimo, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, istakao je u nedavnom intervjuu za "China Media Group" u Beogradu da je Kina pravi prijatelj Srbije, naglašavajući kontinuiranu podršku koju je Srbija dobijala od strane Kine u teškim vremenima. Vučić je demantovao "teoriju kineske dužničke zamke" i zahvalio Kini na podršci razvoju Srbije kroz inicijativu "Pojas i put".

- Kada je Srbija bila u teškoćama, najviše nam je pomogla Kina, kako se kaže, prijatelji se poznaju u nevolji - rekao je Vučić.

Povodom sporazuma o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije, potpisanog u oktobru prošle godine, predsednik Vučić je izrazio uverenje da će ovaj dokument doneti bezbroj novih mogućnosti za Srbiju. Poseban akcenat stavio je na otvaranje tržišta za poljoprivredne proizvode, poput kvalitetnog srpskog vina, istovremeno omogućavajući uvoz kineskih proizvoda po nižim cenama. Vučić je naglasio da će sporazum takođe omogućiti veću razmenu kompanija i kadrova između Kine i Srbije, otvarajući nova vrata za dalji razvoj Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (42)

Loading
Tamara

24.02.2024 22:10

Bravo Vucicu,svaka vam cast vi ste ponos nase Srbije!

Miro Đ

25.02.2024 08:42

@Tamara - Tamara: Vučić je odgovoran državnik i Srbija se ponosi što ima takvog državnika.

Ana

24.02.2024 22:37

Hrvati su jadni i mogu samo da zavide i naravno da im smeta i Srbija i Vučić i sve srpsko

zveki

24.02.2024 22:37

Potpuno podržavam reakciju predsednika Vučića na uvredljive izjave hrvatskog ministra. Jasno je da je takav pristup neprimeren i da se radi o brutalnom mešanju u unutrašnje poslove Srbije.