KURTI PRIZNAO: Vučić je povukao pravi potez!

Autor:

Vesti

24.02.2024

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Kurti je istakao da ne isključuje dinar na Kosovu, ali je naglasio da je sredstvo plaćanja evro.

KURTI PRIZNAO: Vučić je povukao pravi potez!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti izjavio je da nije bio upoznat sa odlukom tzv. Centralne banke Kosova o zabrani dinara. Tvrdi da je pritisak na njega počeo nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio međunarodnu zajednicu da će takva odluka biti katastrofalna za Srbe na Kosovu. Kurti je istakao da nije imao pojma o ovoj odluci niti o izradi pravilnika, te da je predsednik Vučić upozorio region i Evropu o katastrofi koja će se desiti od 1. februara, kada dinar bude ukinut.

- (Tzv.) Centralna banka je 28. decembra prošle godine donela ovu odluku. Nisam imao pojma o ovoj odluci niti o izradi ovog pravilnika. Sve je teklo u najboljem redu i bez problema i sredinom januara, neposredno nakon priprema, predsednik Srbije Vučić je upozorio region i Evropu da će se od 1. februara, kada dinar bude ukinut, desiti katastrofa. A onda je počeo pritisak na mene. Ne isključujemo dinar, na Kosovu možete imati dinare ali sredstvo plaćanja je evro jer po (tzv.) Ustavu može biti samo jedna valuta u opticaju - rekao je Kurti, između ostalog, u intervjuu koji je vođen tokom njegovog boravka u Minhenu na Konferenciji o bezbednosti.

Premijer Kurti je istakao da ne isključuje dinar na Kosovu, ali je naglasio da je sredstvo plaćanja evro, jer prema tzv. Ustavu može biti samo jedna valuta u opticaju. Dodao je da tzv. vlada želi da pomogne Srbima i da je od proglašenja takozvane nezavisnosti, vlada na čijem je on čelu najviše pomogla.


Podsetimo, od dolaska Kuritija na čelo privremenih prištinskih institucija, desio se rekordan broj napada na Srbe. Jednostranom odlukom Prištine o ukidanju dinara, egzistencija srpskih građana na Kosovu i Metohiji je ugrožena, jer veliki broj njih nije u mogućnosti da podigne svoj novac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (26)

Loading
Мiraš

24.02.2024 20:35

Nije šija nego vrat, mome dinar ali moraju da plaćaju evrima, pa nije Srbija budala da mu to dozvoli.

Ana

24.02.2024 20:35

Kurti je tiranin kom je cilj jedino da protera sve Srbe sa teritorije KiM.

Slavka

24.02.2024 20:35

Napokon i od Kurtija da stigne jedno priznanje iako nastavlja svoju prljavu politiku protiv srpskog naroda na KiM.

Maja

24.02.2024 20:41

Može Kurti još malo vremena ovako da se ponaša, vrlo brzo će se stvari preokrenuti u našu korist.