Akcije opozicije ugrožavaju budućnost Srbije

Autor:

Vesti

20.02.2024

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcije dela opozicije ugrožavaju budućnost Srbije.

Akcije opozicije ugrožavaju budućnost Srbije

Foto: shutterstock

Svojim nastupom u Evropskom parlamentu (EP), i davanjem podrške usvajanju teksta Rezolucije, deo opozicionih partija jasno navija da se građani Srbije i država kazne i dovedu na loš glas.

Konkretno, to je priznao i profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, dr Bojan Pajtić gostujući na N1 - (tekst Rezolucije u Evropskom parlamentu)… “dovodi nas do situacije da će se i investitori libiti da ulažu u zemlju koja je na tako lošem glasu. Konačno, ova pozornost koju smo … “, prenosi portal Vojvodinauzivo.rs.

A šta se krije iza svega?

Srbija je od 2012. godine, svake godine polako dizala nivo direktnih stranih investicija. Tokom prošle godine priliv direktnih stranih investicija prešao je  4.5 milijardi evra, a u januaru ove godine DSI iznosile su  118 miliona evra izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić početkom febrara meseca.

Foto: Vojvodina uživo

Investicije

Zaposlenost u Srbiji od 2001. do 2012. godine sa 2.26 miliona spala na 1.8 miliona građana, to jest, 2012. godine, svega 1.8 miliona građana Srbije bilo je zaposleno. Danas je u Srbiji zaposleno 2.36 miliona građana, što znači da je za deset godina kreirano više od 500.000 radnih mesta, odnosno da je toliko ljudi dobilo posao.

Deo opozicije, oko koalicije Srbija protiv nasilja, koju podržava profesor pravnog  fakulteta Pajtić, zna da ako se smanje direktne strane investicije, investicije iz EU i podrška preko projekata EU dovodi i do nezaposlenosti, pa samim tim i nezadovoljstva građana. S obzirom na to da ne mogu svojim idejama, programima i nasilnim akcijama da motivišu građane da promeni vlast, veruju da će stvaranjem negativne atmosfere i narativa oko Srbije uspeti da destabilizuju državu i dovedu do nasilja i nemira.

Srećom, o situaciji u državi odlučuju građani Srbije, koji su jasno u decembru rekli da ne žele da Srbija stane.

(Vojvodinauzivo.rs)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading