"AMERIKA TIME RUKOVODI" Vučić: Naoružavanjem tzv. KBS žele da uklone svaki trag postojanja Srbije, ali i srpskog naroda na KiM

Autor: D.B.

Vesti

13.01.2024

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je istakao da zvaničnici šalju jasnu poruku da se Srbi osećaju nesigurno i da što pre napuste Kosovo i Metohiju.

"AMERIKA TIME RUKOVODI" Vučić: Naoružavanjem tzv. KBS žele da uklone svaki trag postojanja Srbije, ali i srpskog naroda na KiM

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predsednik  Republike Srbije Aleksandar Vučić obilazi Dežurni operativni centar Vojnobezbednosne agencije. 


Zajedno sa Vučićem Dežurni operativni centar VBA obilaze i ministar odbrane Milošem Vučevićem, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general potpukovnik Želimir Glišović, kao i predstavnici VBA.

Predsednik Vučić je prilikom obilaska govorio i o naoružavanju tzv. Kosova.

- Rušenje međunardonog pravnog poretka naoružavanjem tzv. Kosova ima za cilj da se, suprotno rezoluciji 1244 Povelje UN ne samo u potpunosti ukloni bilo kakav trag postaojanja svega srpskog, već i srpskog naroda. Izjave zvaničnika da će svaka patrola imati duge cevi, šalju jasnu poruku da se Srbi osećaju nesigurno i da što pre napuste KiM - istakao je.

- Imaju 223 oklopna vozila, to su vozila za prenos pešadije. Oni žele da taj broj poraste na 350 vozila. Za nas tu nema nikakvih iznenađenja. Amerika time rukovodi - rekao je predsednik. 

Podsetimo, Vučić je govorio i o naoružavanju Vojske Srbije. 

- Danas svi razumeju zašto je važno da imamo snažnu vojsku, bez nje ne bismo mogli da postojimo kao država, biće mnogo više ulaganja od onoga što je planirano u budžetu.

- Ukupno u ovom trenutku oni imaju, tzv. Kosovske bezbednosne snage koje ne smeju da postoje po Međunarodno javno pravnim normama i po Rezoluciji 1244, bez sopstvene proizvodnje, zajedno sa tzv. Kosovskom policijom, imaju 223 oklopna vozila. To su oklopna vozila najčešće za prevoz pešadijskih vozila - kazao je predsednik. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Sanja

13.01.2024 12:44

Srbija će da se bori za svoj narod na KiM, neće nikada odustati od njih!

Zvezdica

13.01.2024 12:51

Strašno je šta Amerika radi... Umesto da dopronosi očuvanju mira, oni podržavaju Kurtija.

Nenad

13.01.2024 14:04

Nedamo im da nam diraju naše ljude i Kosovo.

Ognjen

13.01.2024 14:55

Naša zemlja je jedina koja poštuje norme međunarodnog javnog prava