TAMARA VUČIĆ I ZELENSKI OČI U OČI U KIJEVU! Prva dama na samitu prvih dama i gospode u Kijevu (FOTO)

Autor:

Vesti

07.09.2023

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gospođa Vučić je tokom Samita istakla da je ljubav ključni faktor za prevazilaženje svih vrsta kriza, uključujući i one koje se tiču mentalnog zdravlja.

TAMARA VUČIĆ I ZELENSKI OČI U OČI U KIJEVU! Prva dama na samitu prvih dama i gospode u Kijevu (FOTO)

Foto: Printscreen/www.instagram.com/tamara.vucic.serbia/

Tamara Vučić, supruga predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovala je Samitu prvih dama i gospode u Kijevu, koji je organizovala supruga ukrajinskog predsednika Olena Zelenska. Ovogodišnji Samit fokusirao se na temu mentalnog zdravlja.

Gospođa Vučić je tokom Samita istakla da je ljubav ključni faktor za prevazilaženje svih vrsta kriza, uključujući i one koje se tiču mentalnog zdravlja. U okviru Samita, učestvovala je na panelu posvećenom mentalnom zdravlju savremenih adolescenata. Tom prilikom, naglasila je da je u eri društvenih mreža odraslima odgovornost da pomognu mladima, podstičući ih da rade na sebi, obrazovanju, i razvoju kritičkog razmišljanja kako bi kritički sagledavali informacije i uticaje iz okoline.

- Mentalno zdravlje ne poznaje granice, ne zavisi od uzrasta, niti verske pripadnosti i ono je aktuelna tema u svako doba i na svakom mestu na svetu. Svaki dan je ispit. Život je nepredvidiv, ali način na koji shvatamo izazove i kako se sa njima suočavamo potpuno zavisi od nas - rekla je gospođa Vučić.

 

 

Gospođa Vučić je na panelu delila svoje stavove sa prvim damama iz Estonije, Jermenije i partnerom predsednice Slovačke. Tokom Samita, imala je i priliku za sastanke sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, prvom damom Olenom Zelenski, i poznatim holivudskim glumcem Šonom Penom. Osim toga, na otvaranju Samita prisustvovali su američki državni sekretar Entoni Blinken i danska premijerka Mete Frederiksen.

- Društvene mreže su zaista moćno sredstvo komunikacije, kroz koje se nameću visoki standardi koje je nemoguće ispratiti. Verujem da živimo u vremenu koje je Vorhol predvideo, da svako ima tih 15 minuta popularnosti i slave, a takvo stanje je izazov za odraslog, a kamoli za dete i mladu osobu koja nije dostigla taj stepen zrelosti i samopouzdanja. Mladi su podložni uticaju i manipulaciji, a naša je obaveza da im objasnimo da to nije pravi svet, kao i da moraju da uspostave stvarne kontakte umesto onih na internetu. Ako ne uspemo u tome, nove generacije će biti depresivnije, ranjivije, anksioznije. Zato verujem da treba da uložimo dodatni trud i razgovaramo s njima. Čini mi se da je ključ u komunikaciji. Moramo da ih motivišemo da se otvore, da govore o svojim emocijama, o svojim problemima, izazovima s kojima se suočavaju, jer adolescencija je period kroz koji smo svi prošli - rekla je supruga predsednika Republike Tamara Vučić.

Ovaj Samit pružio je priliku za razmenu iskustava i razgovor o važnim temama, posebno o problemima mentalnog zdravlja, koje su od suštinskog značaja u savremenom društvu.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading