VUČIĆ O ZAHTEVIMA POLJOPRIVREDNIKA: Država može onoliko koliko je to realno i ozbiljno

Autor:

Vesti

18.05.2023

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju fabrika japanske korporacije Nidec (Nidec Electric Motor Serbia d.o.o. i Nidec Elesys Europe d.o.o.) u Novom Sadu, nakon čega se obratio medijima povodom zahteva poljoprivrednika.

VUČIĆ O ZAHTEVIMA POLJOPRIVREDNIKA: Država može onoliko koliko je to realno i ozbiljno

Foto: TV Pink

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa nekoliko predstavnika udruženja poljoprivrednika, pretežno iz sektora mlekarstva i govedarstva i hitno je sazvao sastanak na kojem će prisustvovati premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

Očekuje se da će danas do 13 časova biti donesena odluka države o boljim uslovima za poljoprivrednike, a nakon otvaranja fabrike lider Srbije je prokomentarisao šta je to što je Vlada uradila povodom situacije poljoprivrednika.

- Vi govorite o nekim uslovima, država može onoliko koliko je to realno i ozbiljno. Mi smo ih danas saslušali, bili smo na sastanku sa predstavnicima uzgajivača za Srbiju. Razgovarali smo o stvarnim problemima. To su pristojni ljudi, nisu bilo čime ucenjivali osim što su govorili o teškoj situaciji poljoprivrednika i tražili pomoć  - rekao je lider Srbije i dodao:

- Predložio sam danas Vladi da razmotre koliko i šta možemo. Radi se o velikim parama. Siniša Mali je usput računao, jer smo došli istim kolima. Oko 20 miliona evra bismo morali da dodamo Zamolio sam ih da povećaju sa 15 na 19 premiju za mleko, oni su tražili 20, mi smo rekli šta možemo. Njihov zahtev je ispunjen. Tražili su povećanje subvencija po grlu, sa 30 na 40.000 ćemo danas povećati, baš kako su tražili. Gledaćemo da poovećamo na najmanje 50.000 sledeće godine.

Uvešće se i prelvemani na sir, i subvencije koje će od danas biti veće, po zahtevu poljoprivednika.

Podsetimo,  poljoprivrednci su tražili da minimalna otkupna cena mleka bude od 78 dinara po litru plus PDV, da se subvencije po hektaru povećaju na 35.000 dinara a premije za mleko 20 dinara po litru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (72)

Loading
Marko

18.05.2023 12:27

Treba povećati premije poljoprivrednicima, ali i ono moraju da shvate da država daje onoliko koliko može i koliko je moguće, predsednik će se uvek truditi da da maksimum.

Dušan

18.05.2023 12:28

Srbija čini sve da pomogne našim poljuprivrednicima

Ana

18.05.2023 12:35

Srbija je oduvek bila zemlja poljoprivrednika, vlast ce to postovati i uciniti sve sto moze da ojaca i poboljsa njihov polozaj

Milan

18.05.2023 12:45

Predsednik Vucic razume i postuje poljoprivrednike, ali kako je situacija u svetu veoma teska, on mozda nece moci da im pruzi bas sve sto zele, ali ce se potruditi maksilmalno da im izadje u susret.