OBRAZ KAO ĐON! Nataša Kandić pokazala zašto je Kurtijeva miljenica! Za nevericu šta je rekla o BITKI NA KOŠARAMA!

Autor:

Vesti

10.04.2023

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bitka na Košarama ili pakao Košara, bila je bitka između pripadnika Vojske Jugoslavije i pripadnika terorističke OVK, podržavane od strane regularne Vojske Albanije i NATO avijacije.

OBRAZ KAO ĐON! Nataša Kandić pokazala zašto je Kurtijeva miljenica! Za nevericu šta je rekla o BITKI NA KOŠARAMA!

Foto: Tanjug/AP

Beogradska aktivistkinja, osnivačica i dugogodišnja izvršna direktorka Fonda za Humanitarno pravo u Beogradu, ali i glavna "pljuvačica" svega srpskog Nataša Kandić, udarila je još jednom na Srbiju i pokušala da omalovaži sve srpske žrtve koje su pale u borbi za Košare.

 

 

Naime, Kandićeva je još jednom pokazala da joj je obraz kao đon i zašto je Kurtijeva miljenica kada je podržala premijera samozvane države Kosovo koji je rekao da bitka za Košare nije bila ono što jeste, odnosno velika borba i pobeda srpske vojske da se spreči kopnena invazija NATO-a na Jugoslaviju 1999. godine.

Naime, Aljbin Kurti je 9. aprila, na godišnjicu početka ove velike bitke rekao da je OVK napala Košare kako bi razbila granicu Albanije i Kosova, a da su se Srbi borili za zemlju koja nije njihova.

Kandićeva se na Tviteru odmah oglasila posle objavljivanja ove Kurtijeve izjave i bez imalo skrupula uzvratila:

- Sve je tačno. To je bio proboj granice između Kosova i Albanije a ne "zaustavljanje NATO agresije i stvaranje uslova za Rezoluciju 1244", kako se zvanično tumači u Srbiji.Nedostaje podatak da i na Košarama ima vojnika OVK koji su poginuli u napadima NATO-a.

Podsećamo, bitka na Košarama ili pakao Košara, bila je bitka između pripadnika Vojske Jugoslavije i pripadnika terorističke OVK, podržavane od strane regularne Vojske Albanije i NATO avijacije. Bitka se vodila oko graničnog prelaza Rasa Košares na granici SR Jugoslavije i Republike Albanije između 9. aprila i 10. juna 1999, tokom NATO bombardovanja SRJ.

Cilj napada sa albanske strane (operacija Strela) bila je ostvarivanje kopnene invazije na Kosovo i Metohiju i presecanje komunikacije između jedinica VJ u Đakovici i Prizrenu. Takođe, još jedan cilj je bio i zauzimanje šireg područja Metohije. Posle teških borbi VJ uspela je da porazi napadača i spreči njegov prodor na Kosovo i Metohiju. Pripadnici OVK uspeli su da zauzmu karaulu Košare zbog artiljerijske podrške Vojske Albanije, podrške NATO avijacije i malog broja vojnika VJ na tom području koji su morali da se povuku, ali su poraženi u njihovom planu kopnene invazije na tom pravcu uprkos podršci koju su imali.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Miloš

10.04.2023 22:39

Samo "želim " da je sretnem u Beogradu.

mico

10.04.2023 23:11

proterajte je iz Srbije kao non-grata...ili ce biti kasno!

saki

11.04.2023 07:56

pa dali ima neceg gde se ova izopacena gospodja nebi umesala i dala komentar...

Zabrinuti

11.04.2023 10:05

ZAŠTO joj dajete medijski prostor? Ignorisite je