LAŽOVI! ŠTA ĆETE SAD? Desničari iz opozicije uhvaćeni u prevari

Autor:

Vesti

21.03.2023

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski lažovi pomeraju granice.

LAŽOVI! ŠTA ĆETE SAD? Desničari iz opozicije uhvaćeni u prevari

Foto: Tanjug/B.Stekić, S.radovanović, M. Milivojević,ST- N. Mandić

Desničarski nastrojeni opozicionari pred svaku rundu pregovora Beograda i Prištine tvrde da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić da potpiše priznanje Kosova, a svedoci smo da to ne samo da se nije desilo već je svaki put međunarodna zajednica pritiskala premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da se fokusira na ZSO, što je zahtev Srbije.

Veče uoči sastanka u Orhidu čelnici desničara iz pokreta Dveri, Novog DSS i stranke Zavetnici, Boško Obradović, Miloš Jovanović i Milica Đurđević Stamenkovski, organizovali su skup na kom su zahtevali odbacivanje evropskog plana za normalizaciju odnosa. A tražili su još i da Vučić podnese ostavku i da se raspišu izbori.

Oni su i ranije tvrdili da će Vučić potpisati sporazum kojim će Srbija priznati Kosovo. Međutim, to se nije desilo, a što je potvrdio i sam predsednik države.

- Zašto nisam potpisao? Zbog više stvari. Srbija je međunarodno priznata država, a za mene takozvana država Kosovo nije međunarodno priznata zemlja - kazao je Vučić i naglasio da je namerno izbegavao termine na engleskom koji znače prihvatanje i slično.

Vučić je ponovio da su crvene linije Srbije da se suprotstavlja priznanju Kosova kao nezavisne države, kao i članstvu u UN.

Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost kaže da opozicioni lideri dobro znaju da je pitanje Kosova najvažnije i da se na njemu kroz istoriju lomila vlast. Zato žele da ga iskoriste za svoje političke interese.

- Kad ponavljaju da će Vučić nešto potpisati, izdati, kao da priželjkuju takav scenario ne bi li dobili podršku javnosti da se dokopaju vlasti. Naša opozicija pokazuje nezrelost jer pitanje Kosova je od najvećeg nacionalnog značaja. U svim državama se oko takvih pitanja dolazi do konsenzusa, a kod nas ne može zbog nezrelosti i nedoraslosti opozicije - ističe Graovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Gordana

21.03.2023 10:54

Zlo srbije Kako vas nije sramota imate deci imacete decu .losi sze ljudi Hocete vlad da nas pobijete pa da vladate ... Pa ako vi dodjete 30% mladih ce otici vi ste ko zelenski

Iordam

21.03.2023 10:54

4 nova losa čoveka

Jakov

21.03.2023 10:55

Lose nam se pise ako dodju na vlast

Neko

21.03.2023 11:02

Nije potpisao, ali ce da primenjuje. To je isto kao sto ja zivim u vanbracnoj zajednici. Vazi sve isto kao i u braku, samo nismo potpisali kod maticara. Tako, da o tome ko laze, narod vidi i zna, nema potrebe da nam vi skrecete paznju!