PREDSEDNIK UO RTS PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV BUJKETA I OLJE: Godinama davali milione za nepostojeću emisiju!

Autor:

Vesti

13.02.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branislav Klanšček, predsednik UO RTS, podneo je krivičnu prijavu protiv Dragana Bujoševića, generalnog direktora RTS, i Olivere Kovačević, urednice zabavnog programa RTS, zbog osnovane sumnje da su naneli štetu Javnom medijskom servisu RTS, u iznosu od preko 14 miliona dinara, otkriva Republika! RTS je, naime, isplatio za tri godine (2020, 2021. i 2022.) 14 miliona dinara za emisiju "Jedan dobar dan", koja nijednom nije emitovana!

PREDSEDNIK UO RTS PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV BUJKETA I OLJE: Godinama davali milione za nepostojeću emisiju!

Foto: Tanjug-M. Milivojević, V. LUkić, ST- D. Kadić

U razgovoru za Republiku, Branislav Klanšček kaže da je sasvim slučajno otkrio u dokumentaciji da je ozbiljan novac izdvojen za emsiju "Jedan dobar dan" i to kroz tri godine, a da ona, zapravo, ne postoji. 

Foto: E-Stock/Ivan Dobričić

Olivera Kovačević

- Reč je o emisiji kolažnog tipa, koja je trebala da ide svakog radnog dana tokom te tri godine od 13 sati do 14.30. Za te tri godine potrošena su sredstva u iznosu od 14 miliona dinara, a nije emitovana nijedna epizoda! To je emisija RTS, ali su priloge snimale spoljne produkcije. Novac je trošen na te spoljne porodukcije, koje su radile te priloge, za scenografiju, voditelje kojima je plaćen honorar. Novac je čak utrošen i na kostimografiju, odeću... Ne znam da li ima još ovakvih slučajeva, jer, ponavljam, ja sam do ovih podataka slučajno došao, naleteo sam na neka dokumenta - kaže Klanšček. 

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Dragan Bujošević, generalni direktor RTS

Zbog svega navedenog, dodaje, podneo je krivičnu prijavu. 

- Podneo sam krivičnu prijavu protiv Dragana Bujoševića i Olivere Kovačević zbog postojanja osnova sumnje da su tokom 2020, 2021. i 2022. svojim nesavesnim postupanjem prilikom ispunjavanja radnih obaveza naneli štetu Javnom medijskom servisu RTS u iznosu od preko 14 miliona dinara, čime su ostvareni elementi bića krivičnog dela nesavestan rad u službi, inkriminisanog odredbom 361, stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika - ističe predsednik UO RTS. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Empty

13.02.2023 14:03

Takodje biste trebali (ako cete ih vec proveravati), proveriti tendere koje su muckali, dogovarali i placali preko dogovorenih cena, posto revizija reklo bi se ne radi nista.

Vesna

13.02.2023 15:50

Te bitange koje se ponasaju kao da im je rts njihova prcija treba strpati u zatvor

Dragan

13.02.2023 19:58

Nema.onih iz fiskalnog saveta i revizora koji non stop nešto popuju nk udju u RTS.

Dusan

15.02.2023 02:31

Važno da je Olja držala Kristinu i da je mogla njima da upravlja a koliko obrazovanih devojaka čeka i može biti zaštitno lice.