TEROR PRIŠTINSKIH INSTITUCIJA SE NASTAVLJA: Određen pritvor Srbima koji su privedeni na Badnje veče!

Autor:

Vesti

14.01.2023

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Srba koji su privedeni na Badnje veče je izjavio da će se žaliti na ovu odluku.

TEROR PRIŠTINSKIH INSTITUCIJA SE NASTAVLJA: Određen pritvor Srbima koji su privedeni na Badnje veče!

Foto: Tanjug/AP

Policajci lažne države Kosovo

Sud u Gnjilanu odredio je meru kućnog pritvora do 30 dana dvojici Srba iz Klokota koje je tzv. kosovska policija privela na Badnje veče, potvrdio je za RTS njihov advokat Miloš Delević.

Advokat Miloš Delević, koji zastupa Aleksandra S. kaže da sud njegovog klijenta tereti za krivično delo neovlašćenog posedovanja i rukovanja vatrenim oružjem i da je bio strog u donošnju ove odluke.

- Ja ću se žaliti na ovu odluku jer smatram da je sud mogao da oredi neku blažu meru. U pitanju su porodični ljudi koji žive u Klokotu i oni bi se svakako odazvali svakom pozivu suda - rekao je Delević.

Istraga o slučaju je u toku, a pripadnici policije su posle privođenja dvojice Srba pretresli njihove kuće.

Njima je prvobitno određena mera pritvora od 48 sati, a Kancelarija za KiM im je obezbedila besplatnu pravnu pomoć i advokata.

Da  podsetimo, dvojica srpskih mladića Dejan M. (27) i Aleksandar S. (31) privedeni su 6. januara u Klokotu, jer se tokom proslave Badnje večeri u porti crkve čulo nekoliko hitaca ispaljenih u vazduh.

Pripadnici Kosovske policije su pretresli kuće ove dve porodice, a Dejan i Aleksandar su privedeni.

Porodice je obišao i predsednik privremenog organa opštine Vitina koji im je preneo podršku Kancelarije.

Jasno je da se ovakvim hapšenjima, povezanim sa proslavom Božića, kao najradosnijeg pravoslavnog praznika, Srbima stavlja do znanja da nemaju pravo na svoje praznike, što najbolje pokazuje teroristički napad na Badnji dan u Gotovuši, kada je Albanac, pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, pucao u dečaka Stefana i mladića Miloša, samo zato što su nosili badnjak.

Time se na Srbe vrši dodatni pritisak i unosi strah u srpske sredine, sa jasnim ciljem da se oni onespokoje i proteraju sa svojih ognjišta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading