NAJPOZNATIJA ONLAJN PRODAVNICA POD LUPOM? EU traži od platforme Temu informacije o koracima protiv ilegalne prodaje proizvoda

Autor:

Vesti

13.10.2024

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temu je platforma za šoping u vlasništvu kineske kompanije PDD Holdings

NAJPOZNATIJA ONLAJN PRODAVNICA POD LUPOM? EU traži od platforme Temu informacije o koracima protiv ilegalne prodaje proizvoda

Foto: Shutterstock

Evropska komisija saopštila je da je poslala zahtev platformi za onlajn trgovinu Temu da dostavi podatke o tome šta je ova platforma preduzela protiv ilegalne prodaje proizvoda. Komisija je dodala da je ovaj zahtev upućen na osnovu Akta o digitalnim uslugama (DSA), preneo je Rojters.

- Temu mora dostaviti tražene detaljne informacije do 21. oktobra 2024. Komisija će na osnovu procene odgovora koji dobije od sajta Temu odlučiti o narednim koracima - dodaje se u saopštenju EK.

Temu je platforma za šoping u vlasništvu kineske kompanije PDD Holdings, podseća Rojters.

EK je u maju već objavila da će Temu morati da ispoštuje strožija pravila EU o onlajn sadržajima, nakon što je broj njihovih korisnika premašio ključne kriterijume.

U međuvremenu, Indonezija je zatražila od kompanija Gugl i Epl da blokiraju platformu Temu u toj zemlji kako joj se više ne bi moglo pristupiti, saopštio je ministar za komunikacije Budi Arie Setiadi.

Ovaj potez ima za cilj da preventivno zaštiti mala i srednja preduzeća u Indoneziji od jeftinih proizvoda koje nudi Temu, dodao je on, iako vlasti još uvek nisu našle da je u toj zemlji došlo do bilo kakvih transakcija preko ove platforme, prenosi Rojters.

Budi je ukazao da poslovni model Temu, koji povezuje potrošače direktno sa fabrikama u Kini kako bi se znatno smanjila cena proizvoda, predstavlja nezdravu konkurenciju.

On je dodao da njegova vlada takođe planira da zatraži sličnu blokadu za kinesku onlajn šoping uslugu Šein.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading