OVO JE DANAŠNJI KURS EVRA! Dobro pogledajte ako menjate devize, ima promena!

Autor:

Vesti

04.10.2024

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasila se Narodna banka Srbije!

OVO JE DANAŠNJI KURS EVRA! Dobro pogledajte ako menjate devize, ima promena!

Foto: Schutterstock

Zvanični srednji kurs dinara za evro danas iznosi 117,0125 dinara, što predstavlja neznatnu promenu u odnosu na prethodni dan, saopštila je Narodna banka Srbije.

Dinar se drži stabilno u poređenju sa pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou ojačao za 0,2 odsto, a od početka godine porastao je za 0,1 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru takođe beleži blagu promenu, sa vrednošću od 106,0088 dinara za jedan američki dolar. U poređenju s pre mesec dana, dinar je oslabljen za 0,2 odsto prema dolaru, dok je na godišnjem nivou ojačao za 5,6 odsto.

Na globalnom tržištu, bitkoin nastavlja da oscilira, sa trenutnom vrednošću od oko 61.000 dolara, što je pad od 3,93% u poslednja 24 sata. Tokom protekle nedelje, vrednost bitkoina opala je za 4,22%, dok je u septembru zabeležio rast, što je očekivano zbog uobičajenog sezonskog trenda u oktobru. Ipak, predviđanja analitičara ukazuju na potencijalni novi rast do kraja godine, kada bi mogao dostići i 70.000 dolara​.

Uz to, Narodna banka Srbije najavila je nastavak sprovođenja mera usmerenih na očuvanje stabilnosti domaće valute, posebno u svetlu povećane volatilnosti na svetskim tržištima i neizvesnosti oko daljih kretanja kamatnih stopa u razvijenim ekonomijama.

S obzirom na složene međunarodne finansijske tokove i izazove u trgovini, vrednosti bitkoina i ostalih kriptovaluta i dalje će biti pod snažnim uticajem makroekonomskih faktora, uključujući i predstojeću sednicu Federalnih rezervi SAD, koja bi mogla značajno uticati na tokove kapitala na globalnom nivou.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading