POJEFTINILO GORIVO! Stigle nove cene

Autor:

Vesti

06.09.2024

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cena nafte u svetu skočila

POJEFTINILO GORIVO! Stigle nove cene

Foto: pixabay.com

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

Nove cene goriva biće na snazi do sledećeg petka 13. septembra.

U odnosu na prošlu nedelju dizel je ostao isti, dok je cena benzina pala za tri dinara.

Cena nafte u svetu skočila

Prema podacima sa berzi, cena sirove nafte je porasla na 69,321 dolar, a cena nafte Brent na 72,855 dolara. Evropski fjučersi gasa su se na otvaranju berze TTF prodavali po ceni od 36,4 evra za megavat-sat.

OPEK plus odložio povećanje proizvodnje nafte

Članice Organizacije za izvoz nafte - OPEK plus odložile su planove za povećanje proizvodnje nafte za planiranih 180.000 barela dnevno u oktobru, što je deo programa za postepeno vraćanje 2,2 miliona barela dnevno na tržište u narednim mesecima. P

Povećanje je odloženo za dva meseca, navela su dva izvora iz OPEK plus, koji su mogli da govore samo anonimno zbog osetljivosti pregovora, preneo je Si-En-Bi-Si (CNBC).

Smanjenje od 2,2 miliona barela dnevno, koje je sprovedeno tokom drugog i trećeg kvartala, trebalo je da istekne krajem ovog meseca. To smanjenje dobrovoljno su podržale članice koalicije OPEK plus: Alžir, Irak, Kazahstan, Kuvajt, Oman, Rusija, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading