LEPE VESTI: Sutra leže novac na račune ove grupe građana

Autor:

Vesti

20.06.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Redovna i privremena novčana naknadu za maj biće isplaćena preko Banke Poštanska štedionica

LEPE VESTI: Sutra leže novac na račune ove grupe građana

Foto: Shutterstock

Nacionalna služba za zapošljavanje najavila je da će sutra isplatiti redovnu novčanu naknadu za nezaposlena lica.

Privremena novčana naknada za lica koja žive na i izvan teritorije AP Kosovo i Metohija biće isplaćena u subotu, 22. juna.

Redovna i privremena novčana naknadu za maj biće isplaćena preko Banke Poštanska štedionica, navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, u poslednje vreme, sve više Beograđana postaje žrtva neovlašćenog skidanja novca sa kreditnih kartica. Nedavno je jedan 42-godišnji Beograđanin doživeo neprijatno iznenađenje tokom noćne smene na poslu, kada je primio tri poruke u razmaku od nekoliko minuta, obaveštavajući ga o transakcijama ukupne vrednosti 174,04 evra. Nakon reklamacije, banka je izvršila povraćaj sredstava u skladu sa zakonom.

"Na osnovu informacija sa kojima trenutno raspolažemo, Vašu reklamaciju smo ocenili kao osnovanu. U skladu sa članom 61 Zakona o platnim uslugama izvršen Vam je povraćaj sredstava u ukupnom iznosu od 174,04 evra," navela je banka.

Preporuke za Sigurnost kreditnih kartica

Finansijski konsultant Vladimir Vasić naglašava važnost korišćenja kreditnih kartica samo na proverenim sajtovima, posebno prilikom online kupovine. On preporučuje korišćenje posebne kartice za internet plaćanja, odvojene od tekućeg računa, kao dodatnu meru zaštite.

Žrtva sa 19 Neovlašćenih Transakcija

Jedan 39-godišnji Beograđanin takođe je bio žrtva neovlašćenog skidanja novca sa kreditne kartice. U roku od nekoliko minuta, primio je poruke o 19 neovlašćenih transakcija, sa iznosima od 1.000 do 12.500 dinara. I on je podneo reklamaciju banci i čeka odgovor.

Podsećamo, ovih dana se prevaranti penzionerima predstavljaju kao doktori, a potom naše najstarije sugrađane ubeđuju kako su njihova deca ili unuci imali strašnu nesreću i kako je potreban novac za njihovu hitnu operaciju.

Stvaranjem panike i budženjem instinkta za preživljavanje kod svojih žrtava, prevaranti pokušavaju da iz njih u ovom stanju izvuku korist.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading