DODELJENE DVE NAGRADE TELEKOMA SRBIJA STUDENTIMA NA ODSEKU „NOVI MEDIJI“

Autor: Promo

Vesti

13.06.2024

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telekom Srbija tradicionalno nagrađuje najbolje

DODELJENE DVE NAGRADE TELEKOMA SRBIJA STUDENTIMA NA ODSEKU „NOVI MEDIJI“

Foto: Jadranka Ilić

Na tradicionalnoj dodeli nagrada Telekoma Srbija za najbolji rad na odseku Novi mediji Fakulteta likovnih umetnosti (FLU), u konkurenciji izuzetnih ostvarenja, žiri se odlučio za radove dvoje studenta, Jelene Rendulić za multimedijalnu instalaciju „Dani porodice“ i Mateje Markovića za seriju fotografija pod nazivom „Ko je kriv?“.

Republika

Foto: Jadranka Ilić

Predstavnik Telekoma Srbija uručuje nagrade studentima

Stručni žiri su i ove godine činili istaknuti stručnjaci i stvaraoci: Jovan Čekić, redovni profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, Stevan Vuković, istoričar umetnosti i Ivana Smiljanić, umetnica. Kako se navodi u obrazloženju, žiri se opredelio za ove radove jer su se izdvojili svojom autentičnošću i jedinstvenošću, kao rezultat ozbiljnog istraživačkog rada umetnika.

Republika

Foto: Jadranka Ilić

Studentkinja Jelena Rendulić

Svečanost dodele nagrada i otvaranje izložbe nagrađenih radova privukli su mnoge istaknute ličnosti iz sveta umetnosti, kao i studente i profesore, predvođene dekanom FLU, Radošem Antonijevićem.

Republika

Foto: Jadranka Ilić

Student Mateja Marković

Nagrada Telekoma Srbija se dodeljuje osmi put, kao priznanje za autentičan i kreativan umetnički izraz u domenu novih medija. Kompanija kontinuirano podržava FLU i mlade umetnike i nastoji da stvaranjem što boljih uslova podstakne studente da u punoj meri izraze svoju kreativnost i veštine putem daljih istraživanja u ovim umetničkim disciplinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading