Revolucionarni plan ministra Cvеtkovića: Kako će Srbija postati ključno tržište Evropske unije!

Autor:

Vesti

15.04.2024

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Cvеtković o transformaciji privrede

Revolucionarni plan ministra Cvеtkovića: Kako će Srbija postati ključno tržište Evropske unije!

Foto: NOVOSADSKI SAJAM


Ministar privrede Slobodan Cvеtković učestvovao je na konferenciji "Jedan region, jedno tržište – Korak ka zajedničkom tržištu Evropske unije" u Novom Sadu gde je istakao izuzetnu transformaciju privrede Republike Srbije tokom poslednjih dvanaest godina. Naglasio je da su napravljeni svi preduvjeti za direktna strana ulaganja i razvoj domaćih preduzeća, te da su ostvareni značajni iskoraci u oblasti infrastrukture, od kojih su neki već u završnoj fazi.

 

 


Srbija kao centar inicijative Otvoreni Balkan

Ministar Cvеtković istakao je važnost inicijative Otvoreni Balkan, pri čemu je istaknuto da je Republika Srbija centralna tačka ovog procesa. On je istakao da je Srbija postala "tesna" za sve ono što je postignuto po pitanju direktnih stranih investicija, smanjenja broja nezaposlenih i kapaciteta privrede, te da je integracija u zajedničko tržište Zapadnog Balkana od izuzetnog značaja.

Prednosti inicijative Otvoreni Balkan

Ministar je naglasio da inicijativa Otvoreni Balkan omogućava jednostavniji transport robe i promet radne snage, te da će potpisivanjem odgovarajućih ugovora biti regulisani i duži redovi i zastoji na graničnim prelazima. Ovo će omogućiti uspešniju fluktuaciju robe i radne snage na Zapadnom Balkanu, kao i prema Evropskoj uniji.

Učesnici konferencije su imali priliku da čuju ministra Cvеtkovića kako ističe značaj integracije Srbije u regionalno tržište i podršku Evropske unije, kao i prednosti inicijative Otvoreni Balkan za olakšavanje prometa robe i radne snage.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading