PEPKO ZATVARA 73 RADNJE! Popularan brend se povlači, jer nemaju pozitivne finansijske rezultate!

Autor:

Vesti

21.02.2024

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pepco je najavio da će umanjiti tempo otvaranja novih prodavnica kako bi se koncentrisao na povećanje svoje profitabilnosti.

PEPKO ZATVARA 73 RADNJE! Popularan brend se povlači, jer nemaju pozitivne finansijske rezultate!

Foto: Sven Ellger / imago stock&people / Profimedia

Evropska diskontna maloprodajna mreža Pepco Group saopštila je da se povlači sa tržišta Austrije zbog prognoza koje ne predviđaju pozitivne finansijske rezultate u toj državi.

- Grupa je danas zaključila da će prekinuti svoje operacije u Austriji jer ne predviđa da će austrijsko tržište dostići odgovarajući nivo povrata - navedeno je u regulatornoj prijavi kasno u ponedeljak, prenosi Reuters.

Kompanija koja stoji iza poznatih trgovinskih lanaca Pepco, Poundland, i Dealz, a koja je listirana na berzi u Varšavi, te koja upravlja sa ukupno 4,832 prodavnice, pristupila je austrijskom tržištu 2021. godine i trenutno ima 73 trgovine u Austriji.

U oktobru, Pepco je najavio da će umanjiti tempo otvaranja novih prodavnica kako bi se koncentrisao na povećanje svoje profitabilnosti, iako i dalje namerava da pokrene najmanje 400 novih prodavnica tokom 2023/24. godine.

Kompanija je naglasila da će povlačenje iz Austrije doprineti poboljšanju novčanog toka i osnovne profitabilnosti grupe za 2024. godinu, omogućavajući joj da se više fokusira na druga tržišta gde može ostvariti bolji povrat investicije.

Istakli su takođe da ova odluka neće imati uticaj na njihovu strategiju rasta u zapadnoj Evropi, niti će uticati na poslovanje u ostalim državama.

Kompanije Pepko (Pepco) u Srbiji zvanično se oglasila povodom informacija da su akcionari "Steinhoff International-a", većinskog vlasnika lanca prodavnica Pepco, ranije, odlučili da "likvidiraju" kompaniju. U svom saopšptenju napisali su da za Srbiju nema brige.

- Dana 26. jula 2023. godine obavešteni smo o finansijskim poteškoćama "Steinhoff International Holdings", a kako bismo sprečili dalje spekulacije ovim putem vas obaveštavamo da stanje "Steinhoff International Holdings" neće uticati na poslovanje „Pepco N.V. Group“ (PEPCO) - pisalo je u saopštenju.

(Blic biznis)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading