NEMA POVREĐENIH U HAVARIJI U KOLUBARI! Ministarka Đedović: Nije ugrženo snabdevanje strujom!

Autor:

Vesti

25.01.2023

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klizanje zemljišta ugrozilo je bager poznat kao "plava ptica", odneo mu utovarnu traku i zatrpao otvoren ugalj.

NEMA POVREĐENIH U HAVARIJI U KOLUBARI! Ministarka Đedović: Nije ugrženo snabdevanje strujom!

Foto: printscreen

U Rudarskom basenu Kolubara noćas je došlo do havarije na polju E u kojoj nije bilo povređenih, niti većeg oštećenja na opremi, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović nakon obilaska kopa i istakla da neće biti ugroženo snabdevanje strujom Lazarevca i okolnih mesta.

- Došlo je do havarije u RB Kolubara, klizišta koje je zaustavilo rad jednog bagera, koji je značajan za ovo istočno polje (E) i htela sam da se uverim da nema većeg oštećenja na opremi. Niko nije povređen i najvažnije je da su tu već ljudi koji saniraju situaciju - rekla je Đedovićeva u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Foto: Tanjug

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović

Istakla je da neće biti ugroženo snabdevanje strujom, kao ni toplotnom energijom za stanovnike Lazarevca i okolnih mesta.

- Trafo stanica nije ugrožena, ali treba nastaviti da se nagleda da i ona ne bude ugrožena. Ali, ona samo napaja kopove, to jeste ne napaja okolna mesta, ni manja, niti veća. Ima dovoljno uglja na deponijama za snabdevanje toplane koja greje Lazarevac - rekla je Đedovićeva.

Kaže da je, ipak, brine to što je prozvodnja uglja u Kolubari 30 odsto niža u poslednje dve nedelje i da će zbog ove havarije biti još niža.

- Moramo da radimo na većim količinama deponija ugalja, to jest, zalihama uglja da ne bi naš energetski sistem i snabdevanje građana električnom energijom došli u pitanje. Iz papira i izveštaja se neke stvari ne mogu videti i zato sam tu večeras da se uverim da su stvari pod kontrolom - došlo je do havarije, ali nije ugroženo ni snabdevanje strujom okolnih mesta, a ni grejanje - zaključila je Đedovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading