Relja Ognjenović imenovan za direktora RF PIO

Autor: Promo

Vesti

30.12.2022

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravni odbor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje na sednici koja je održana 29. decembra 2022. godine doneo je odluku o imenovanju Relje Ognjenovića za direktora Republičkog fonda PIO.

Relja Ognjenović imenovan za direktora RF PIO

Foto: Pio

Vlada Republike Srbije je na svojoj 16. sednici, održanoj 15. decembra 2022, donela rešenje o davanju prethodne saglasnosti na predlog Upravnog odbora o imenovanju Relje Ognjenovića, koga je Upravni odbor na sednici održanoj 1. decembra ove godine jednoglasno predložio kao adekvatnog i odgovarajućeg kandidata za ovu vrlo odgovornu poziciju.

Ognjenović ispunjava sve uslove za mesto direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje koji su propisani Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju, po pitanju obrazovanja, potrebnog iskustva sa visokom stručnom spremom i dokazane stručnosti u radu.

Zahvaljujući se na ukazanom poverenju, Relja Ognjenović je istakao da mu je velika čast i zadovoljstv što je njegovo dosadašnje angažovanje prepoznato kao adekvatno za unapređenje položaja i rada jedne važne institucije koja opslužuje najveći broj građana naše zemlje:

- Svestan sam ogromne odgovornosti koja je preda mnom, kako bi se održao kontinuitet razvoja i nadogradnje Fonda kao institucije koja će, na najkvalitetniji i najbrži način,  omogućiti korisnicima i osiguranicima ostvarivanje i korišćenje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja. Nastaviću da se zalažem za modernizaciju radnih procesa, digitalizaciju u poslovanju i povećanje ažurnosti u osnovnoj delatnosti, ali i za bolje uslove rada zaposlenih, za njihovu edukaciju i veću motivaciju. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, Upravnom odboru Fonda PIO i predsedniku Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju. Budite sigurni da ću posao direktora ove ugledne institucije obavljati časno, stručno i odgovorno, koristeći sve svoje kapacitete za dobrobit naših korisnika i poverenog posla - rekao je Relja Ognjenović.

Odluka o imenovanju Relje Ognjenovića za direktora Fonda primenjuje se od dana kada istekne važeći mandat postojećeg direktora, odnosno od 1. februara 2023. godine i do tada će nastaviti da obavlja poslove zamenika direktora Fonda, na kojima se nalazi od februara 2020. godine. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading