SRBIJA U SAMOM VRHU! Siniša Mali objavio sjajne vesti! Napedovali smo za čak 40 mesta, peti u Evropi!

Autor:

Vesti

24.12.2022

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo su zaista sjajne vesti i pokazatelj koliko se Srbija promenila na bolje, koliko smo napredovali u oblasti digitalizacije i modernizacije elektronske uprave, a od čega koristi imaju pre svega građani i privreda, kaže Siniša Mali

SRBIJA U SAMOM VRHU! Siniša Mali objavio sjajne vesti! Napedovali smo za čak 40 mesta, peti u Evropi!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Ministar finansija i potpredsednik Vlade Srbije Siniša Mali objavio je da je prema rezultatima „GovTech Maturity Index (GTMI)“ za ovu godinu, Srbija 11. na svetu, i u odnosu na 2020. godinu kada smo bili na 51. mestu, napredovali smo čak 40 pozicija. Naša zemlja je u Evropi na petom mestu.

 

 

- Ovo su zaista sjajne vesti i pokazatelj koliko se Srbija promenila na bolje, koliko smo napredovali u oblasti digitalizacije i modernizacije elektronske uprave, a od čega koristi imaju pre svega građani i privreda - kaže Siniša Mali.

- Rezultati koje smo postigli u digitalizaciji u ekonomiji, zdravstvenom sistemu, državnoj upravi, oblasti obrazovanja, su zaista impresivni i ja čestitam, pre svega premijerki Ani Brnabić, na svemu što je urađeno kako bi građani i privreda brže, lakše i efikasnije ispunjavali svoja prava i obaveze.

- Što se tiče Ministarstva finansija, mi smo u prethodnih nekoliko godina sproveli niz velikih sistemskih reformi, koje idu u pravcu olakšavanja rada privredi i stvaranja još povoljnijeg privrednog ambijenta.

- Reč je o pet velikih inicijativa: e-fiskalizacija, e-fakture, ISKRA (jedinstven sistem zarada u javnom sektoru), jedinstveni portal javnih nabavki, transformacija i modernizacija javne uprave - precizirao je ministar finansija.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bumbar

24.12.2022 19:50

Bilo bi jako lepo da i mi osetimo boljitak i da smo tako euforični!