Momirović: Veliki broj aktivnih preduzeća u Gornjem Milanovcu doprinose efikasnom razvoju srpske privrede

Autor:

Vesti

21.12.2022

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Momirović je podvukao da Vlada Republike Srbije aktivno učestvuje u daljem razvoju inicijative "Otvoreni Balkan" kako bi napravili dodatno tržište za širenje i plasman naših proizvoda.

Momirović: Veliki broj aktivnih preduzeća u Gornjem Milanovcu doprinose efikasnom razvoju srpske privrede

Foto: Republika

Ministar trgovine Tomislav Momirović održao je danas sastanak sa članovima Kluba privrede Gornjeg Milanovca, ukazavši tom prilikom posebno na činjenicu da je privreda ove opštine jedna od najzdravijih u Republici Srbiji sa oko 1800 aktivnih preduzetničkih radnji i privrednih društava.

- U Gornjem Milanovcu su neke od najvećih srpskih kompanija poput kompanija "Metalac", "Tetra Pak", "Takovo-Swisslion“. Naš zadatak je da im obezbedimo transparentno i predvidivo poslovno okruženje, fer tržišne uslove kao i da kroz unapređenje uslova za plasman naših roba u inostranstvu pospešimo poslovni ambijent i zapošljavanje - istakao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je podvukao da Vlada Republike Srbije aktivno učestvuje u daljem razvoju inicijative "Otvoreni Balkan" kako bi napravili dodatno tržište za širenje i plasman naših proizvoda. 

- Opredeljeni smo jačanju ekonomskih veza i sa EU i svetom, a kroz potpisivanje ugovora o slobodnoj trgovini omogućićemo otvaranje novih velikih tržišta poput Kine ili Egipta za naše privrednike - naglasio je Momirović.

Privrednici iz Gornjeg Milanovca upoznali su ministra Momirovića o budućim planovima poslovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading