RUSE VIŠE NE INTERESUJU STANOVI U BEOGRADU: Ovaj grad je postao nova oaza - velike promene na tržištu nekretnina

Autor:

Vesti

17.12.2022

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno nema velike potražnje Rusa za nekretninama u Beogradu, pa se u budućnosti očekuje pad cena zakupa, ističe agent za nekretnine, Kaća Lazarević.

RUSE VIŠE NE INTERESUJU STANOVI U BEOGRADU: Ovaj grad je postao nova oaza - velike promene na tržištu nekretnina

Foto: pixabay.com

Dolazak Rusa u talasima u Srbiju podigao je cene nekretnina u Beogradu i drugim većim gradovima, ali sudeći po najavama agenata za nekretnine, taj trend će polako opasti. Kako navodi Kaća Lazarević, vlasnica agencije "Kaća Lazarević nekretnine", trenutno nema velike potražnje  Rusa za stanovima, pa se u narednom periodu očekuje pad cena zakupa.

"Stanodavci će brzo shvatiti da cene treba da prilagode našem standardu življenja, jer održavanje stana nije baš mala stavka i njima se ne isplati da drže prazan stan", kazala je Lazarevićeva. Ona je ukazala da su mnogi vlasnici stanova previsokim cenama zakupa izbacili stanare, kako bi stanove izdali Rusima i na taj način profitirali.

Dodala je da očekuje da će sve veća ponuda stanova dovesti do korekcije cene zakupa, iako se, kako kaže, ljudi nerado odlučuju na to bilo da je reč o prodaji ili zakupu.

Lazarevićeva je dodala da su ruski državljani bili najviše zainteresovani za zakup cena stanova u užem centru grada, zbog čega su na tim lokacijama i cene bile dosta visoke. 

Na pitanje na kojim lokacijama je cena zakupa najveća, Lazarevićeva je navela da su stanovi bili najskuplji u užem centru grada, za koji su Rusi bili najviše zainteresovani. Ona je istakla da Rusi nisu želeli da stanuju u starim stanovima koji imaju stari nameštaj i da su birali novogradnju.

Na pitanje kakva je trenutno situacija na tržištu nekretnina, Lazarevićeva navodi da uvek krajem godine ima dosta kupaca, da su cene i dalje visoke, ali trenutno bez trenda daljeg povećanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Bg

19.12.2022 01:07

Ne odgovoriste, koji grad je postao oaza? Naslov teksta?

Nine

19.12.2022 11:11

Koji grad je postao nova oaza 😀

Radoznali

20.12.2022 18:43

Koji grad, molim vas recite nam.