MAČKA U DŽAKU I TO SKROZ POGREŠNE VELIČINE! Ogorčenje posle kupovine preko sajta Tundershop.rs!

Autor: T. B.

Vesti

08.12.2022

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije sve onako kao što izgleda. Upravo ovo opisuje situaciju u kojoj se našla Beograđanka Nataša Sretenović, koja je poručila pantalone s internet-stranice Tundershop.rs.

MAČKA U DŽAKU I TO SKROZ POGREŠNE VELIČINE! Ogorčenje posle kupovine preko sajta Tundershop.rs!

Foto: facebook/printscreen

Kako je Nataša ispričala za Republiku, primila je prvu platu i poželela sebe da obraduje, a, na kraju, umesto prijatnog iznenađenja, stiglo joj je razočaranje.

- Često poručujem preko interneta jer otkako sam počela da radim nemam baš vremena za šoping. Upravo tako sam jedne noći na stranici Tundershop.rs poručila pantalone. Pre nego što sam ostavila podatke lepo sam pitala da li su veličine standardne ili ima nekih odstupanja da bih znala koji broj da odaberem. Rekli su mi da su veličine standardne, da ništa ne brinem i da uredno mogu da zamenim ukoliko nešto ne bude odgovaralo - počela je priču naša sagovornica i dodala:

Republika

Foto: facebook/printscreen

 

 

- Nakon četiri dana, kada mi je stigla porudžbina, bila sam, hajde da ne kažem nešto teže, razočarana. Naručila sam XL, a realno, veličina pantalona nije bila ni L, znači, u najmanju ruku, broj manja veličina. Razumem da se to dešava, međutim, lepo sam pitala, mogli su da naglase da je model za broj manji. Više od 2.000 dinara, koliko me je sve koštalo, praktično sam bacila. Od zamene, treba li to uopšte da pominjem, naravno, nije bilo ništa.

Naša sagovornica je pomenutu stranicu izbrisala s liste sigurne kupovine, što preporučuje i ostalima.

Da Nataša nije jedina žrtva pomenutog brenda, pokazalo je i iskustvo njene sugrađanke Marije.

- Ovo su helanke, a ne pantalone, kako piše. Upravo mi je stiglo i vidim da su u pitanju letnje helanke - napisala je još jedna u nizu nezadovoljnih mušterija na društvenim mrežama.

Republika

Foto: facebook/printscreen

 

 

Kada je reč o kupovini preko interneta, Zakon o zaštiti potrošača važi i za tu vrstu kupovine. To se ne odnosi na kupovinu sa stranih sajtova, već isključivo s domaćih. Između ostalog, zakon predviđa pravo da u roku od 14 dana odustanete od kupovine bez potrebe da objašnjavate zašto ste se odlučili na takav korak. Novac bi, podrazumeva se, morao da vam bude vraćen.

To, kao što rekosmo, propisuje zakon. U praksi, međutim, a to smo videli i na primeru o kom pišemo, ovaj povraćaj nije nimalo jednostavan i u mnogo slučajeva se ispostavlja kao nemoguća misija.

Na pitanja koja smo preko interneta poslali stranici Tundershop.rs nismo dobili odgovore

Zakoni dobri, praksa je problem

Iz Udruženja za zaštitu potrošača navode da je kupac koji pazari robu preko interneta (od domaćeg trgovca) zaštićen većim brojem zakona:

- To su Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o trgovini, Zakon o elektronskoj trgovini i Zakon o zaštiti podataka ličnosti. U slučaju njihove povrede, potrošač se obraća nadležnim inspekcijskim organima, udruženjima potrošača ili pak zaštitu svojih prava ostvaruje na sudu.

Obavezna provera

Kako kažu eksperti za zaštitu prava potrošača, pre svake onlajn kupovine proverite da li se radi o registrovanom trgovcu.

Ukoliko se ispostavi da to nije slučaj ili ako vam je bilo šta drugo sumnjivo, ni slučajno nemojte kupovati na taj način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading