Ulaganje koje donosi uštedu za vaš dom

Autor:

Vesti

07.12.2022

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do 20% povraćaja investicije u EE rešenja.

Ulaganje koje donosi uštedu za vaš dom

Foto: Banca Intesa

Svojim klijentima, fizičkim licima, Banca Intesa, članica Intesa Sanpaolo grupe, omogućila je finansiranje investicija u zelene tehnologije za domaćinstva i pružila priliku da ostvare značajne finansijske uštede uz zajednički doprinos zaštiti životne sredine.

 

Ovaj vid podrške Banka je obezbedila proširivši ponudu proizvoda i usluga namenskim kreditima za kupovinu i ugradnju tehnologija za unapređenje energetske efikasnosti stambenih objekata. Sredstva u iznosu od 5 miliona evra obezbedila je iz programa za zeleno finansiranje za Zapadni Balkan (GEFF II) Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Uz dugoročne i trajne uštede u domu, Banka će kroz podršku ulaganjima u ugradnju zelenih tehnologija iz ove kreditne linije omogućiti klijentima da ostvare i do 20% povraćaja investicije.

Kao novi proizvod pod okriljem koncepta Kruga održivih ideja, na kom Banka zasniva projekte odgovornog i održivog poslovanja, kredit za unapređenje energetske efikanosti namenjen je ulaganjima u postavljanje izolacije, ugradnju novih prozora, vrata, toplotnih pumpi, solarnih grejača vode, kotlova na biomasu ili gas, zamenu rasvete, kao i primenu drugih energetski efikasnih rešenja za domaćinstva.

Sredstva kojima se finansiraju ulaganja u okviru EBRD kreditne linije za zeleno finansiranje (GEFF) obezbedile su Evropska unija, Savezno Ministarstvo Republike Austrije i Investicioni okvir za Zapadni Balkan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading