PORODICA SE VRATILA U NEMAČKU IZ SRBIJE, PA IH JE DOČEKAO ŠOK! Zaustavili ih zbog deteta na aerodrom, sad im sledi OGROMNA kazna!

Autor:

Vesti

18.09.2024

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je kontrolisala ljude koji su se vratili sa letovanja!

PORODICA SE VRATILA U NEMAČKU IZ SRBIJE, PA IH JE DOČEKAO ŠOK! Zaustavili ih zbog deteta na aerodrom, sad im sledi OGROMNA kazna!

Foto: Shutterstock

Jedna porodica iz Srbije, koja se vraćala sa odmora u Nemačku, suočila se s drakonskom kaznom zbog toga što su svoje dete izostavili iz škole tokom putovanja, što je u Nemačkoj strogo zabranjeno. Naime, prema zakonu, deca su obavezna da pohađaju školu tokom školske godine, a svako izostajanje koje nije unapred opravdano može rezultirati ozbiljnim posledicama.

Kako pišu lokalni mediji, kada je počela nova školska godina u Bavarskoj, policija na aerodromu u Memingenu sprovodila je kontrole porodica koje su se vraćale sa letovanja. Tom prilikom zaustavljeno je nekoliko porodica koje su putovale s decom školskog uzrasta. Roditelji su imali različite izgovore za izostanak svoje dece iz škole, poput bolesti ili porodičnih obaveza. Međutim, svi ovi izgovori su brzo provereni i odbačeni od strane nadležnih, jer su škole već ranije prijavile sumnjive slučajeve.

Najgore je prošla porodica koja se vraćala iz Srbije. Kada su stigli na aerodrom i predali pasoše, granična policija je odmah reagovala, jer je prethodno dobila informaciju iz škole da je porodica javila da im je dete bolesno. Ipak, policija je proverom otkrila da su avionske karte za let u Srbiju bile rezervisane mnogo pre nego što je bolest deteta prijavljena. Zbog ovog očiglednog pokušaja prevare, roditelji su suočeni s kaznom od 1.000 evra.

Osim toga, još jedna porodica, u kojoj je majka putovala sa svoje dvoje dece starosti 8 i 15 godina u Severnu Makedoniju, takođe se našla u problemu. Ona bi mogla da plati kaznu od čak 2.000 evra, jer je za oba deteta tvrdila da su bolesna, ali su škole brzo obavestile vlasti o sumnjivim okolnostima.

Mediji prenose da su obrazovne ustanove obaveštene o incidentima i da roditelji mogu očekivati dodatne posledice ukoliko se utvrdi da su namerno izostavili decu iz škole kako bi otišli na odmor.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading