OGLASILI SE IZ ZAVODA ZA URGENTNU MEDICINU: Pokreće se disciplinski postupak protiv doktorke koja "pući usne", uvija se u kolima Hitne pomoći i snima pacijente! (VIDEO)

Autor:

Vesti

16.09.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak "razuzdane doktorke" danima već kruži TikTokom i mrežom X

OGLASILI SE IZ ZAVODA ZA URGENTNU MEDICINU: Pokreće se disciplinski postupak protiv doktorke koja "pući usne", uvija se u kolima Hitne pomoći i snima pacijente! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd, shutterstock

Doktorka zaposlena u Zavodu za urgentnu medicinu Beograd dospela je u žižu javnosti poslednjih dana ne zbog svoje stručnosti, već zbog video-klipova koje objavljuje na društvenim mrežama, a na kojima su neretko i pacijenti.

Njeni snimci ispred i iz vozila Hitne pomoći na kojima namešta kosu, pući usne ili pokazuje odevne kombinacije iz svoje ordinacije, šokirale su korisnike društvenih mreža, a posebno su neukusnim ocenili video-snimak pacijenta koga transputuju istim vozilom.

 

 

Snimak "razuzdane doktorke" danima već kruži TikTokom, mrežom X, a nedavno je dospeo i na Instagram stranicu serbialive_beograd.

Mišljenja sam da je ovo van pravila,posebno što se radi o pacijentu koji se transportuje u "Lazu" ("Klinika za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", prim.aut.).  Početak snimka je nastao ispred bazne stanice Zavoda za urgentnu medicinu na Zvezdari, a završava se ispred "Laze", gde transportuju pacijenta - napisala je osoba koja je snimak dostavila.

"Da razbijemo predrasudu da su doktorke stare, dosadne, ružne..."

 
Još jedan snimak koji je privukao pažnju pokazuje istu doktorku koja, očigledno, na radnom mestu snima video materijal i objavljuje ga, a na kome poručuje da pratioci "vide doktorku u drugačijem izdanju".
 
- Da razbijemo predrasude da su doktorke stare, dosadne, ružne. E pa nije tako, ima i onih zanimljivih - kaže tokom snimanja. 
 
U nastavku snimka obilazi pacijentkinje koje su na odeljenju na kome je doktorka zaposlena i pita ih "kako se prema njima ophode", pa snimak objavljuje na društvenim mrežama.
 
Vrhunac usledi kad doktorka skine mantil i pokaže koktel haljinicu uz komentar: "A onda doktorka ide u izlazak."
 

Oglasio se Zavod za urgentnu medicinu Beograd

Ekipa Republike zatražila je komentar od Zavoda za urgentnu medicinu Beograd nakon objavljivanja spornog snimka.

- U vezi vašeg upita koji ste nam dostavili putem mejla, ovim putem Vas obaveštavamo da smo o navedenom događaju informisani na osnovu posrednih izvora, odnosno snimka koji je okačen i kruži na društvenim mrežama. Shodno navedenom, u vezi tog događaja će se pokrenuti disciplinski postupak, nakon kojeg će Etički odbor naše ustanove, prema činjeničnom stanju i dokaznoj građi prikupljenoj u toku postupka, utvrditi da li je došlo do povrede Kodeksa ponašanja zaposlenih i da li u konkretnom slučaju ima osnova za odgovornost zaposlene - kazali su za Republiku.

"Oduzmite joj licencu"

 
Inače, na društvenim mrežama ovi snimci naišli su na negodovanje i veoma oštre reakcije.
 
Sramota me je koleginice, neprimereno ponašanje i promovisanje kroz struku i nečiju muku! Samota jedna veeeelika - jedan je od komentara.
 
Oduzimanje licence momentalno - takođe piše u jednom od komentara, dok se u drugom dodaje:
 
Užas i ponižavanje pacijenata. Sramota! -
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
 
 
 

Komentari (0)

Loading