Tradicija se nastavlja: CarGo i ove godine ugostio sestrinstvo Manastira Sveta Lidija

Autor:

Vesti

04.09.2024

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje građana CarGo je i ove godine, tradicionalno, bilo jedan od domaćina sestrinstvu Manastira Sveta Lidija iz Asprovalte u Beogradu.

Tradicija se nastavlja: CarGo i ove godine ugostio sestrinstvo Manastira Sveta Lidija

Foto: CarGo

Ova značajna poseta, upriličena je u znak zahvalnosti i poštovanja prema sestrinstvu koje je dugi niz godina pružalo neprocenjivu pomoć srpskom narodu.

Upriličene sudve večere dobrodošlice u restoranima iz W Hospitality grupacije. Gosti iz Grčke najpre su imali priliku da se, po dolasku u Beograd,opuste u restoranu „Supreme Steak“. Druge večeri, uživali su u autentičnim niškim specijalitetima, u restoranu „Merak Balkan Cuisine“, koji odiše tradicijom i gostoprimstvom po kome je srpski narod nadaleko poznat.

Foto: CarGo

 

 

„Sestrinstvo Manastira Sveta Lidija, nosilac Sretenjskog ordena i Ordena Svetog Save prvog reda, odigralo je ključnu ulogu u obezbeđivanju smeštaja i različitih vidova pomoći deci iz ratom pogođenih područja tokom devedesetih godina. Udruženje građana CarGo i ovim putem izražava duboku zahvalnost sestrinstvu za njihov humanitarni rad“, istakao je Miloš Stojković, predsednik Udruženja građana CarGo i poverenik Manastira Hilandar.

Foto: CarGo

 

 

Tokom ovogodišnje petodevne posete Srbiji, monahinje iz Manastira Sveta Lidija, zajedno sa pratećim sveštenstvom i decom iz domova za nezbrinutu decu, imale su priliku da obiđu brojne kulturne i istorijske spomenike širom naše države, kao i da se sastanu sa crkvenim velikodostojnicima i predstavnicima Vlade Republike Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading