EVO ŠTA SVAKOM ZNAKU DONOSI RETROGRADNI PLUTON: Vodolijama se ovo dešva PRVI PUT, a oni su spremni da otvore srce

Autor:

Vesti

02.09.2024

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je poslednja prilika da uradimo korekciju na sebi i upustimo se u najdublje delove naših umova i srca

EVO ŠTA SVAKOM ZNAKU DONOSI RETROGRADNI PLUTON: Vodolijama se ovo dešva PRVI PUT, a oni su spremni da otvore srce

Foto: pixabay.com

Pluton je planeta transformacije, smrti, ponovnog rađanja, seksa, moći, skrivenih blaga, prirodnih resursa koji su pod zemljom, podsvesti i duhovnog rasta.

Zbog svoje neuobičajene putanje u jednom znaku boravi od 12 godina do 31 godinu. Da bi obišao svih 12 znakova, treba mu 250 godina. Svake godine, na otprilike pet meseci, čini se da se Pluton od naše vidljive tačke na zemlji pomera unazad, što znači da je retrogradan (ne postoji realno kretanje unazad, to nama samo tako izgleda).

Tokom direktnog kretanja Plutonove sile se uglavnom odnose na mundane događaje, a pojedinci ga ponekad mogu osetiti u odnosima koji su okrenuti spolja. Od 1. septembra do 11. oktobra Pluton će biti retrogradan, pa se postavlja pitanje da li ste spremni za retrogradnu sezonu gospodara podzemnog sveta jer će nas on odvesti kroz ono što na najdubljem nivou utiče na nas i suočiti s pitanjima moći i kontrole?

Ovo je poslednja prilika da uradimo korekciju na sebi i upustimo se u najdublje delove naših umova i srca.

Kao planeta koja vlada dubinama, alhemijom i svim podzemnim stvarima u prirodi, veliki deo Plutonovog rada odvija se ispod površine, što znači da njegov retrogradni hod ne ometa svakodnevni život u vidu spoljašnjih prepreka, kao što je to slučaj s Merkurom.

Plutonovi tranziti mogu imati snažan efekat na našu stvarnost, polako pomerajući temelje naše najdublje psihe i društva u celini, sve dok ne izroni nešto potpuno novo.

Retrogradni Pluton radi suptilno, radi tiho, u pozadini, da bi obnovio i ponovo povezao sve što se dešava na površini. Prvi put je ušao u Vodoliju 23. marta 2023, a 19. novembra konačno i ulazi u ovaj vazdušni znak, pa će u Jarcu ponovo biti tek za 250 godina, tako da je ovo poslednja prilika da se oslobodimo svega što nas koči blokira i što nam nije potrebno, ali i da se oslobodimo ega, kontrole, pohlepe i želje za moći. Otuda i verujemo da će mnogi koji su na pozicijama, a koriste se ovim prevaziđenim aršinima biti i sklonjeni.

Pluton može vratiti ključne ljude iz vaše prošlosti, na koje se možete osloniti i postići svoje ciljeve, nekima će doneti promene po pitanju autoriteta u porodici, promene statusa, naročito zbog Marsa, koji je u Raku od 4. septembra i pravi izazovan aspekt s Plutonom.

Vera u boga

Pluton će takođe sve vreme nastaviti da se usklađuje s duhovnim Neptunom tokom retrogradnog hoda, s obzirom na to da je i on na 29. stepenu Riba, podsećajući nas da moramo da verujemo intuiciji i onom što je nevidljivo u nama.

Bog je svemoćan i sve su ovo sinhroniciteti koji ukazuju na to da je došlo neko drugo vreme, ono o kojem je Isus govorio prilikom drugog povratka na zemlju. Bilo da ste vernik ili vam je bliži neki drugi pristup, sigurno ste čuli za pojam Hristova svest.

Prema mišljenju mnogih filozofa, teologa, mislilaca širom sveta, mi se nalazimo na samom pragu zlatnog doba čovečanstva, ali, da bi u njega mogli da uđemo, potrebno je da se transformišemo.

Ego čuva granice naših individualnosti, ali samo ka spolja. Iznutra nas ograničava i sputava da budemo ono za šta nas je bog stvorio. Ego nije samo samoljublje i potreba da se stalno bude najbolji, najbogatiji i u centru pažnje. Ego je i sve ono s čim se mi poistovećujemo, od statusa, zanimanja, estetskih standarda, navika i okruženja.

To su sve stvari koje, same po sebi, nisu loše, ali nas sprečavaju da živimo ovde i sada, da budemo prisutni u sadašnjem trenutku, jednostavno, da budemo jedno sa svim stvarima, prirodom i ljudima oko nas. Tek kada uspemo da sagorimo ovu naviku, bićemo duhom laki i moći ćemo da se uzdignemo do polja Hristove svesti.

Već živimo u raju, samo smo od njega napravili svinjac. Vreme je da se latimo posla i počnemo da popravljamo stvari. Vreme je da se promene paradigme svesti.

UTICAJ NA ZNAKI PODZNAK

OVAN

Uranjanje u zajednicu polako postaje sve veći fokus u vašem životu. Ali ako želite da izgradite snažan sistem socijalne podrške oko svojih snova, važno je da znate koju tačno poruku želite da prenesete u svet. Retrogradni Pluton traži od vas da stupite u kontakt s unutrašnjim autoritetom i počnete da prihvatate svoje liderske kvalitete na još autentičniji način. Da li vašim spoljašnjim sa mopouzdanjem maskirate ono što mislite i osećate ili zaista verujete u svoju moć? Ako zaronite kroz dubine svoje nesigurnosti, dobićete uvid koji vam je potreban da biste se uzdigli pravo na vrh.

BIK

Ušli ste u period velikih promena kada je u pitanju vaša karijera i javni imidž u celosti. Ali pre nego što se izgradite kroz rad, morate još jednom da čekirate za koje vrednosti se zalažete. Retrogradni Pluton traži od vas da zaronite duboko u svoj sistem verovanja i razbijete sve dogme koje zamagljuju vašu perspektivu i ograničavaju vaš potencijal. Protekle godine proveli ste u nastojanjima da preoblikujete filozofski sistem po kom živite, a naredni meseci donose vam priliku da još jednom proverite temelje svoje životne filozofije. Sada je vreme da promenite neke paradigme da bi vam se otvorile nove perspektive i promenio pogled na svet.

BLIZANCI

Spremni ste da porušite sva ograničavajuća uverenja i proširite horizonte, pa tokom meseca retrogradnog Plutona razmišljate o mentalnom i duhovnom rastu. Naći ćete se na emotivnijem i introspekti vnijem putovanju. Da li ste postavili jasne granice i štitite svoje energetsko polje? Koje vas nevidljive sile sprečavaju da prihvatite svoju ekspanziju? Sada je vreme da osvestite i otklonite skrivene strahove istid koji se kriju ispod površine. Raspetljajte ove čvorove i oslobodite se tereta da biste mogli da raširite krila i poletite.

RAK

Izgradnja novog nivoa otvorenosti i poverenja u odnosima je velika stvar za vas jer vaše biće žudi za emocionalnom bliskošću i vezom. Međutim, ta vrsta ranjivosti zahteva određenu čvrstinu, koju je potrebno izgraditi. Naredne mesece provodite ispitujući moću svojim odnosima i prilagođavajući se tamo gde je to potrebno. Da li treba pojačati granice ili je potrebno češće praštati? Umesto da krijete osećanje nezadovoljstva i ljubomore, naterajte sebe da pričate o tome. Ova vrsta otvorenosti otvara put većoj intimnosti i jačanju veze.

LAV

Pluton počinje da pomera temelje vaših odnosa, što vas dovodi do dubokog preispitivanja da biste bili sigurni kome ili čemu želite da se posvetite. Retrogradni Pluton vas uči da je ljubav prema sebi ključna da biste se u potpunosti otvorili i posvetili nekome. Teško je posvetiti se partnerstvu, bilo da je emotivno ili profesionalno, osim ako ne vodite računa o sopstvenim obavezama i ne vodite računa o zdravlju. Ljubav prema sebi krije se u detaljima, pa provedite naredne mesece preispitujući male stvari koje su vam važne u svakodnevnom životu. Dovodenje u red naizgled malih navika može dovesti do poboljšanja u odnosima, čemu ćete težiti u narednom periodu.

DEVICA

Pluton je upravo počeo da rasplamsava duboku želju da dovedete život u red i budete od veće pomoći svetu oko sebe. Ali kada Pluton krene retrogradno, u vama se ponovo bude neke strasti. Vreme je da ponovo zapalite unutrašnju vatru i održavate plamen, bilo da se radi o vraćanju burne romanse ili iskre kreativnosti koja se ispoljava kroz neki vaš hobi. Usredsredite se na ponovno povezivanje s autentičnim samoizražavanjem i jednostavnim životnim radostima. Pluton traži od vas da stimulišete kreativnost i strast i da otvoreno izražavate ono što želite.

VAGA

Spremni ste da otvorite srce za više strasti i zadovoljstva, ali da biste bili pogodno tlo za inspiraciju i magiju, potrebna vam je čvrsta osnova, po kojoj ćete slediti osećanja. Vaša siguma luka se potpuno promenila tokom proteklih godina i učinila vas je jačim nego što ste ikada mislili da je to moguće. Ali sada je vreme za kraj ovog teškog putovanja i potrebno je više prostora za bezbrižnost i ljubav. Pomirite se sa sećanjima emocionalnim povredama koje vas još progone da biste pronašli sigurno uporište.

ŠKORPIJA

S magijom vašeg kosmičkog suvladara Plutona na vašoj strani, počinjete da otkrivate izlečenja unutrašnjeg deteta i mogućnosti preoblikovanja svojih temelja. Ali da biste obavili ovaj težak unutrašnji posao, morate biti sigurni da vaša istina odjekuje kroz svaki prostor u koji udete, šaljući vaš pravi glas u etar, jasno i glasno. Retrogradni Pluton traži da se vratite na izazovne razgovore i situacije u kojima se možda niste izrazili autentično. Sada je prilika da se još bolje izjasnite i iznesete ideje. I zapamtite, vaše reči i vaše prisustvo imaju moć.

STRELAC

Počinjete da shvatate koliku težinu nose vaše reči, a usavršavanje vašeg stava postaje važniji poduhvat nego ikada. Ali pre nego što ogolite dušu, emitujući misli o svom okruženju, retrogradni Pluton želi da vam osigura udobnost da budete siguri u ono što mislite. Da li su vaše lične vrednosti u skladu s vrednostima društva? Ako nisu, da li ste spremni da uprkos tome i dalje zastupate ono što za vas predstavlja vrednost? Iskoristite ovaj retrogradni period da preispitate šta je od suštinske važnosti za vas, pošto je vreme da prestanete da trošite dragocene resurse na nevažne stvari.

JARAC

Pluton je napustio vaš znak posle 15 godina, ali ova moćna planeta još nije završila s vama. Vaša dugoročna kosmička transformacija se nastavlja tokom perioda retrogradnosti i traži da nastavite da secirate delove sebe koji ograničavaju vaš rast. Razmislite o osobi koja ste postali i usredsredite se na ono što još treba da promenite kod sebe. Može biti zastrašujuće otkriti svoje pravo ja, ali ta vrsta hrabrosti i snage je neophodna za vaš rast. Naterajte sebe da nastavite s ovom metamorfozom.

VODOLIJA

U martu 2023. Pluton je prvi put u vašem životu ušao u vaš znak, najavljujući potpunu promenu identiteta, kojoj će trebati dve decenije da se u potpunosti realizuje. Ali retrogradni Pluton vas poslednji put podseća da još nije završen taj unutrašnji posao, koji morate okončati pre nego što se poput Feniksa izdignete iz pepela prošlosti. Ponovo se oslonite na intuiciju, koji ste negovali u prethodnom periodu i slušajte unutrašnji glas umesto da dozvolite spoljašnjoj buci da ga nadjača. Ne plašite se da se suočite s tamom i istražite senke jer će samo na taj način izgubiti moć.

RIBE

Pluton vas priprema da zaronite u najskrivenije uglove podsvesti, drage Ribe. Ali biće mnogo lakše krenuti na ovo zahtevno unutrašnje putovanje kada znate da vas podržava vaše okruženje, prijatelji i bliski ljudi. Tokom ovog retrogradnog hoda bićete izazvani da izadete iz svoje čaure i preispitate svoje postojanje, ali u isto vreme budete objektivni. Vi ste deo većeg sistema i važno je da održite snažnu vezu s njim dok prelazite u daleke predele svoje psihe. Ne gubite iz vida svoje mesto u kolektivu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading