SNAŽNA PORUKA MAJKE DVOJE MALIŠANA KOJI SU IZGORELI U MOŠTANICI: Ne trpite nasilnike, ima ko će da vam pomogne

Autor:

Vesti

30.08.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nasilje počinje od malih nogu. Svaki vid nasilja se prepoznaje. Velika je laž ako žene misle da će to prestati

SNAŽNA PORUKA MAJKE  DVOJE MALIŠANA KOJI SU IZGORELI U MOŠTANICI: Ne trpite nasilnike, ima ko će da vam pomogne

Foto: printscren

Slavica Tofilović,  majka Marka (11) i Dušice (9), koji su nastradali u požaru u Maloj Moštanici, u ispovesti na na Novom jutru kod Jovane Jeremić , kaže da sda živi sa starijom ćerkom koja ima 17 godina i koja se već uključila u himanitarni rad - pomaže ženama koje su žrtve nasilja. 

Slavica Tofilović, kako kaže, i sama je bila žrtva nasilja muža koji je fizički i verbalno maltretirao te da se nikada nije znalo da li će u svom agresivnom stanju udariti nju ili decu.

Republika

Foto: printscreen

 

 

"Trpela sam nasilje od strane bivšeg supruga. Moja najstarija ćerka ga je prijavila jer je u novembru 2019. stavio mi nož pod grlo da me zakolje. Ona je zgrabila mobilni i zvala policiju. Polcija ga je privela"; kaže Slavica i podseća da se isto desilo i  2012. kada ga je policija prvela,  a nju i decu smestili u sigurnu kuću.

Problemi su ponovo krenuli posle isteka tri meseca u sigurnoj kući. Tada se nerado vratila mužu, jer nije imala gde. 

"Vratila sam se jer su Marko i Dušica bili mnogo mali, a ja nisam radila. Nisam imala ničiju podršku da se sklonim od nasilnika. A on je postao sve gori, jer je mislio da mi nema života bez njega, a i Marko je morao na operaciju srca", navodi Slavica i dodaje da je   muž  pio i dobio otkaz na poslu, a onda je ona i pored njegovih pretnji i ljubomore počela da radi:

"Godinu i po dana je bio u pritvoru, gde se lečio od alkoholizma. Pretio mi je i iz pritvora.Kad je on pritvoren išla sam u socijalno i tražila pomoć. Dali su mi samo jednokratnu pomoć. I socijalno mora da ima sluha. Em, sam bila pogubljena, em dete bolesno, trčala sam sa jednog na drugi posao". 

Kako  kaže, 2019. pošto su ga pritvorili počela je da radi dva posla, da bi odškolovala decu.

"U januaru sam tog kobnog dana, oni su se vrtili iz škole. Marko je  bio vukovac. Spremila sam ručak i zajedno smo jeli. Morala sam da krenem na posao, radila sam drugu smenu. Za ručkom mi je Marko rekao da je dobio peticu iz prirode i društva, a Dušica je dobila četvorku iz srpskog. Rekla Marku da bude dobar i sluša sestru. Nemojte da se tučete i pokaži joj tablicu množenja sa brojem devet", priča Slavica šta je prethodilo užasu. 

Marko je sa sestrom Dušicom otišao u šupu, dok je Milica ostala u kući da spava.

- Oni su se stalno igrali tamo. Marko je poneo novine i uzeo upaljač iz kuće. Stalno od dece krijem taj upaljač, jer nikad se ne zna, ali, eto, našao ga je... Šupa je podeljena na dva dela, u jednom su drva, u drugom su kokoške, i tu ima i slame. Verovatno su zapalili novine i to je buknulo - priča žena.

Tražili smo ih po šumama i njivama, ali ih nije bilo. Hitna pomoć je došla, dali su Slavici injekciju i inspektori su joj tada rekli da su našli dva tela. 

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

Hajrija Ramadani, predsednica udruženja žrtava nasilja "Hajr", kojeg je osnovala ga je kako bi pomogla žrtvama nasilja koje su prošle kroz pakao koji je i sama prolazila, ispričala je kako im se Slavica obratila za pomoć i pozvala sve žene da ne trpe nasilje već da im se obraqte. .

 "Slavica je izbačena iz stana u trenutku kada je digla kredit i podigla spomenik u obliku srca nastrdaloj deci. Došle su ona i ćerka po pomoć,. Slavica moćže biti primer kako žena može da kaže NE nasilju. Sada ima kolege koji joj izlaze u susret, ujedinili su se i pomogli da stane na noge. Ima ljudi  koje će pomoći.Potrebni su i stručnjaci koje će biti uz žene koje su žrtve zlostaqvljanja", navodi Ramadani.  


Novinarka Antonela Jelić istakla je da je od početka godine ubijeno 14 žena.

"Nasilje počinje od malih nogu. Svaki vid nasilja se prepoznaje. Velika je laž ako žene misle da će to prestati. Jednom zlostavljač uvek će biti zlostavljač.Povratnici su anomalija društva, jedno nasilje vodi u drugo nasilje. Nasilnici su najveće kukavice i ako vas je jednom udario to će se ponoviti", istakla je Antonela.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading